hirdetés

A világ összes országában visszafizeti a lemondott foglalásokat az Airbnb

A globálissá vált koronavírus-járvány miatt az Airbnb úgy döntött, hogy minden országban lehetővé teszi, hogy a cégen keresztül lakást vagy szobát foglalók mindenféle büntetés vagy extra költség nélkül visszamondhassák a foglalásaikat, és visszakaphassák a már kifizetett foglalót – írja a Bloomberg.

hirdetés

A döntés minden március 14. előtti foglalásra érvényes, egészen az április 14-re szóló foglalásokig.

Nem akarjuk, hogy a vendégek úgy érezzék, hogy utazniuk kell, különben bukják a pénzüket – írta a döntéssel kapcsolatban a Twitteren Brian Chesky, a cég vezérigazgatója. Az Airbnb ügyfelei eddig csak a Kínába, Dél-Koreába és Olaszországba szóló foglalásaikat törölhették anélkül, hogy elveszítenék a foglalójukat, de a cégen elég nagy volt a nyomás, ahogy a WHO globális járvánnyá minősítette a Covid-19 fertőzést, a turizmus pedig a járvány miatt világszerte szinte leállt, így más országokra is kiterjessze ezt a programot.

A cég először az Egyesült Államokra terjesztette ki az intézkedést, miután Donald Trump elnök elrendelte, hogy európai állampolgárokat ne engedjenek be az országba. Cheslky azt is írta a Twitteren, hogy megértik, mekkora érvágást jelent a lakásaikat a platformon kiadóknak a járvány miatt kieső bevétel, tudják, hogy sokaknak teljesen ettől függ a megélhetése, és most azért izgulnak, hogy a saját lakbérüket ki tudják-e majd fizetni, de azt írta, már van pár nagyszabású ötletük, hogy hogyan segíthetnék ki a vendéglátókat. Erről azonban részleteket egyelőre nem árult el.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai