Budapesten álmodják meg a jövő hotelszobáját

Magyarországon első alkalommal, Budapesten rendezik meg az AccorHotels szállodaipari Hackathon versenyét. Az eseményen olyan közép-kelet európai start-upok, fiatal fejlesztők, designerek és szakértők vesznek részt, akik számára inspiráló a szállodaipari folyamatok fejlesztése. A versenyzők csapatokban fognak kidolgozni olyan, innovatív, digitális megoldást, mellyel a szállodák még emlékezetesebb vendégélményt tudnak nyújtani látogatóik számára.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az AccorHotels nemzetközi szállodaipari Hackathon versenyét második alkalommal rendezik meg a közép-kelet-európai régióban. Az első tavaly decemberben zajlott le, Varsóban, idén pedig a budapesti Novotel Budapest City ad otthont az eseménynek, 2018. június 8-10-én. A helyszín jól illeszkedik az esemény koncepciójába, hiszen a Novotel mint innovatív szállodamárka értékeiben magában hordozza a nyitottságot az újszerű megoldásokra. A mintegy 100 rendezvényre érkezőnek 48 órája van, hogy csapatokban kidolgozzon egy új, átütő, elsősorban digitális megközelítést, mellyel növelhető a vendégélmény értéke.

A versenyzők többsége a régióból érkezik, így magyar, szerb, bolgár, szlovák, osztrák és orosz résztvevője is lesz az eseménynek. A csapatok többek között a szállodai kommunikációs folyamatok, illetve szolgáltatások fejlesztésén, valamint olyan meglepő megoldásokon fognak dolgozni, melyekkel a szálloda látogatóinak igazán felejthetetlen élményt tudnak nyújtani ott-tartózkodásuk során, és melyek segítségével lehetőség lesz a szállodák működésének optimalizálásra. A csapatok a verseny végén rövid prezentációkban mutatják be a kétnapos munkájuk eredményét az öttagú zsűrinek, akik között jelen lesz az AccorHotels magyarországi vezérigazgatója és egyben a Kelet-Európai régió értékesítési, disztribúciós, marketing, revenue management és loyalty területekért felelős alelnöke, Luc Gesvret, a kelet-európai régió digitális projektjeiért felelős vezető, Jean-Yves Besnard, a NUMA Moscow alapítója, Yannick Tranchier, a Global Startup Awards vállalati kapcsolatokért felelős vezetője, Ricardo Maia, valamint a LogMeIn és a Microsoft képviseletében Takács Péter.

A versenyen a három legjobban szereplő csapat elutazhat Párizsba, illetve együttműködhet pilot projekteken. Emellett a csapatok valamelyike egy hónapig dolgozhat együtt a NUMA Paris vagy a NUMA Moscow szakembereivel. Az esemény különlegessége abban is rejlik, hogy egy szállodaipari szereplő interaktív, kooperatív módon szólítja meg a jövő munkavállalóit, és egyedülálló lehetőséget biztosít az együttműködésre, mely mind a hotelláncnak, mind a digitális innovátoroknak remek alkalom arra, hogy megismerjék a másik fél elképzeléseit, értékrendjét, illetve gondolkodásmódját, és közösen tudják megalkotni a jövő, minőségi hotelszobáját. A verseny zárónapja, amikor a csapatok bemutatják két nap alatt összeállított munkáikat, valamint amikor sor kerül az eredményhirdetésre is, sajtónyilvános, de regisztrációhoz kötött esemény.

Forrás: Vendég & Hotel


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.