Busszal a Vár-béli Hiltonba? Miért is ne!

Ünnepélyes keretek között átadták a Hilton Budapest Historical Lounge recepcióját. Az új kialakításnak köszönhetően eddig nem látogatható terek nyíltak meg és váltak a szálloda szerves részévé. A különleges alkalom kapcsán a meghívott vendégek megismerkedhettek a szálloda egyedülálló helyszíneivel, mint az újonnan kialakított csoportos recepcióval, a közel 300 000 éves barlangbejárattal, az üvegfallal „átláthatóvá” vált Babits sétánnyal és a szálloda hangulatos várpincéjével.

A Hilton Budapest felújítása újabb állomásához érkezett akkor, amikor 2016 októberében a nagyközönség számára is elérhetővé vált az új recepció, a Historical Lounge. Az Budavári Önkormányzat már korábban szorgalmazta, hogy a vár területén minimálisra csökkenjen a buszforgalom, így a Hilton Budapest szálloda számára is megoldandó feladattá vált, hogy buszos vendégei részére a lehető legkényelmesebbé tegye az érkezéssel illetve távozással együtt járó ki- és beszállást.

Új bejárattal várja buszos vendégeit a szálloda

A Danubius Hotels Group végül arra az elhatározásra jutott, hogy a szállodához busszal érkező vendégeket ezentúl egy új bejáraton keresztül, a várfalon belüli terület érintése nélkül érkezteti. A több mint 600 millió forintos beruházás során a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül 2 darab 26 személyes hidraulikus felvonó szállítja a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe. Az újonnan kialakított szintről a panoráma-üvegezésű liftekből a Parlament látványa tárul elénk.

Az akna építésekor fontos tényező volt, hogy az alsó bejárati csarnok munkáit a Hilton eredeti alapja alatt 6 méterrel mélyebben kellett kialakítani. Az alsó bejárat megközelítése érdekében egy vendég-lépcsőt is kialakítottak, mely a védett várfallal párhuzamosan emelkedik. A alsó bejárati csarnokban az eredeti sziklaképződményeket, sőt ahol lehetséges volt az eredeti szikla-mennyezetet is meg tudták őrizni. A felső vendégfogadó tér a hetvenes években helyreállított Kolostor-kerengő teréhez és két újonnan kialakított, a vendégszintekre vezető panorámalifthez kapcsolódik.

Feltárulnak a Hilton Budapest új közösségi terei

Az ünnepélyes átadó során az elsők között a szálloda kiemelt partnerei próbálhatták ki az új területet, akik útjuk során nem csak a különleges barlangbejárat látványában gyönyörködhettek, de a kolostorudvar szintjére érkező két panoráma felvonót is kipróbálhatták. A Historical Lounge recepciójára érkezve az angol Goddard & Littlefair tervező iroda által kialakított elegáns, minden tekintetben modern és komfortos belsőépítészeti megoldásokkal találkozhattak.

A csoporttal érkező vendégek, mint jelen esetben az estre meghívottak is, teljeskörű kiszolgálást kaptak: a ki- és bejelentkezés mellett, akárcsak a főbejáratnál található recepció esetében, itt is mód van a poggyászok tárolására, továbbá teakonyha és illemhelységek teszik kényelmessé a várakozás perceit. A bejelentkezés után a vendégeknek nincs más dolguk, mint a kerengő oldalából induló új liftekkel feljutni az emeleti szobájukhoz.

Különleges helyszínek, felfedezésre váró terek

Dr. Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere, Dr. Deák Imre a Danubius Hotels Group vezérigazgatója és Árvai Zoltán a Hilton Budapest szállodaigazgatója méltatta a sikeres beruházásokat. A beszédeket követően folytatódott a különleges bemutató: a Historical Lounge-ból kilépve a Babits sétányon az új üvegkorlátnak köszönhetően a Parlament egyedülálló panorámája fogadta a vendégeket. Míg a borrajongók az egyedi atmoszférával rendelkező, újonnan kialakított pincehelyiségben bor-casinon tehették próbára a tudásukat, addig a Dominkánus udvaron LED-ruhába öltözött táncosok szórakoztatták a nagyérdeműt.

A felfedezések nem csak a látványra korlátozódtak, hiszen az ICON Étterem kulináris utazásra invitálta a meghívottakat. Az öt kontinens nemzetközisége mutatkozott meg a kiállított gasztro pontokon. Ahogy a szálloda nemzetközi vendégköre, éppen úgy a felszolgált különleges falatok is rámutattak arra, hogy a Hilton Budapest gasztronómiai kínálatában változatos és ízletes ételeket kóstolhatunk. A fogások között olyan ínyencségeket találhattunk, mint a maláj rákfarok, a szirakuzai halleves, a japán csirkenyárs vagy a jamaikai fűszeres lapocka. A finomságok mellé a frissítő italokat a Hilton Budapest borkínálatából szolgálták fel.

Forrás: Vendég&Hotel Online


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.