Csilingel a villamos az y generációs hotelben

Színes villamosok, babzsák fotelek, kényelmes függőszékek, otthonos légkört idéző családi asztal, becsületkasszás önkiszolgáló bár a recepción, ’cool’ hangulat ugyanakkor meglepő nyugalom a Palotanegyed közepén. Leginkább ezekkel a szavakkal jellemezhetjük a pár napja nyitott nyolcadik kerületi *** superior minősítésű The Three Corners Hotels Annát. 

A Grand Opening a szállodát jellemző laza stílust idézte, ahol a hangulatos kerti parti vitte a prímet. A házigazdák food truck-os ínyencségekkel, forralt borral, punccsal és csapolt belga sörökkel várták a szakmai látogatókat.  Az új szállodáról Gonda János igazgatót kérdeztük. 

Milyen szállodalánc a The Three Corners Hotels?

A szállodalánc működése 30 évvel ezelőtt kezdődött a Vörös tengernél, ahol a belga Lambrecht család elindította a ma is sikeres hotelbizniszt. Az első európai szállodájuk, a budapesti Hotel Art 2013-ban nyitott, majd nem sokkal ezután átvették a Bristol üzemelését is. Látva a turizmus fellendülését Budapesten, úgy döntöttek, hogy tovább folytatják a beruházást és idén júliusban megnyitották a négycsillagos Lifestyle hotelt a 9. kerületben, mely egy teljesen új építésű szálloda. Időközben látótérbe került a Hotel Anna is, melynek felújítási munkálatai idén márciusban kezdődtek. A 7-8 hónapig tartó felújítást követően szeptemberben nyitott szálloda 80-90%-os foglaltsággal üzemel azóta.

Kit gondolnak a szálloda vendégkörének?

Alapvetően a 35 év alattiakat szeretnénk megszólítani ezzel a dizájnnal, az elhelyezkedéssel és a szolgáltatásainkkal, de nyitottak vagyunk más korosztályra is. Inkább egyfajta életstílust képvisel a szálloda, hiszen érkeznek idősebb vendégek is, akiket kimondottan a szálloda fiatalos, otthonos stílusa, dizájnja ragad meg. A soft opening időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy van igény erre a termékre és az árat is jól sikerült belőnünk, megtaláltuk a szálloda célközönségét.

Van-e a többi budapesti szállodával közös üzemeltetés, hogyan használják ki a szállodalánc előnyeit?  

Van egy közös online értékesítésünk a 16. kerületben, offline értékesítésre is van egy irodánk és van közös F&B igazgatónk is, de ezen túl önálló egységként működnek a szállodák.

MIben különleges az új szálloda?

A 3 csillagos piacon elég nagy szobaméretekkel rendelkezünk, szobáink 20 nm felettiek, a fiatalos dizájn és a szolgáltatások pedig, melyekkel a fiatal generációt célozzuk meg, egészen elütnek a klasszikus budapesti szállodáktól. Az online checkin szolgáltatásunkkal például a vendég már otthon kitöltheti a bejelentőlapot, melyet előre elküld nekünk, így lényegesen gyorsabb a bejelentkezés. Van egy becsületkassza alapon működő önkiszolgáló bárunk is a recepción, melyet szintén nagyon kedvelnek a vendégek. A mai generáció képviselői sokkal önállóbbak, szeretik ha a kezükben tarthatják az irányítást, nem kell sokat várniuk ugyanakkor fontos számukra a közvetlen hangulat is. Amit még igazán értékelnek, az a csend a város közepén. A The Three Corners Hotel Annából a vendég 6 perc alatt eljuthat a Kálvin térre, 2 perc alatt a Kazinczy utcába, de a hotel falai között vagy a zöld udvarban mégis nyugalmat talál.  

Marie-France Andre, Belgium magyarországi nagykövete beszédében kiemelte, hogy ami leginkább elnyerte a tetszését a The Three Corners Hotels szállodáiban, hogy minden szálloda más és más koncepcióra épül és saját vendégkörére nagy hangsúlyt fektet.  Didier Lambrecht vezérigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a szálloda nem csak egy újabb hotel. A céljuk az volt, hogy ezzel a szállodával felkerüljenek az y generációt kiszolgáló termékek palettájára. Kelemen Csilla belsőépítész rendkívül nagy igényességgel dolgozta ki a különleges dizájnt, de sokat köszönhetnek Dr. Érsek Zoltánnak is, akitől a fejlesztés ötlete indult. Sára Botond nyolcadik kerületi alpolgármester a kerület turisztikai programjáról, beruházásairól beszélt, kiemelte, hogy a nyolcadik kerületben további 4 szálloda nyílik a közeljövőben és a Blaha Lujza tér teljes felújítása is napirenden van.  

 

A helyszínen játékkal egybekötött bejárásra is lehetőség nyílt a már üzemelő szállodában. A 44 kényelmes szoba kialakítását a négy klasszikus elem: a levegő, a föld, a tűz és a víz határozza meg. Mindegyik modern felszereltséggel és nyitott fürdőszobai koncepcióval rendelkezik. Az ágy mögött - a természetesen csak álmainkban csilingelő - villamos a legkülönfélébb színekben bukkan fel. Az egyedi dreamroom pedig baldachinos ágyával, függő fotelével és dupla babzsákjaival idilli balatoni hangulatot idéz. Az ágyak minőségére sem lehet panaszunk, hiszen színvonala ugyanaz, mint a lánc 4 csillagos szállodáiban, hasonlóan a fürdőszobák felszereltsége, de a reggeli is a négycsillagos standardot nyújtja.

Az igazi kedvencünk mégis a lobby lett az y generációnak tervezett színes közösségi térrel, ahol az otthonok meleg hangulatát idéző hatalmas családi asztal, színes puffok, a barátságos recepció, önkiszolgáló kávépult és 'honesty' bár is helyett kapott.


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.