hirdetés

Drágultak a szálláshelyek a tavaszi pápalátogatásra

Egy hónap sem telt el azóta, hogy megerősítették Ferenc pápa Csíksomlyóra való látogatását, Csíkszeredában és környékén azonban már most betelt szinte az összes szálláshely. Folyamatosan érkeznek a foglalások, Kovászna megyében is megnövekedett az igény, ezzel együtt pedig az árak is - írja a Székelyhon.ro.

hirdetés

Hargita megye rengeteg látogatót vonz a megadott időszakban, a szállások 71 százaléka elkelt. Az árak magasabbak lehetnek, mint általában. Ha teheti, válasszon más dátumokat – figyelmeztetett a világ legnagyobb internetes szállásfoglaló vállalata, a Booking.com portál, amikor a május 31. és június 2. közötti időszakra kerestünk szálláshelyeket Hargita megyében. Csíkszeredára szűrve még ennél is elkeserítőbb a helyzet, hiszen az említett időpontban már lehetetlen szállást találni a hargitai megyeszékhelyen. A megnövekedett igény nem véletlen: június elsején Csíksomlyóra látogat Ferenc pápa, a történelmi eseménynek pedig rengetegen részesei szeretnének lenni.

„Lemaradt róla!”, „Teltházas”, „Mind elkelt”, „Nagyon keresett – már csak 1 szoba maradt!” – ilyen és ezekhez hasonló üzenetekkel találkozhatnak azok, akik szállást keresnek Csíkszeredában és környékén május 31. és június 2. között. A megyeszékhely szállásainak zöme már a látogatás megerősítését követő néhány napban betelt, így azok, akik ezután szeretnének foglalni, kénytelenek távolabb megszállni. Tusnádfürdőn, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, sőt már Kovászna megyében is számos szállást lefoglaltak, ezeken a helyszíneken azonban még akadnak üres szobák. Igaz, a szállásfoglalási oldalakon szinte nem is lehet olyan ajánlattal találkozni, amelynél ne hangsúlyoznák ki, hogy már csak néhány üres hely maradt. Szintén több oldal figyelmeztet arra, hogy mivel „felkapott” időszakban szeretnénk utazni, sok szálláson nincs elérhető szoba, illetve az árak is magasabbak. Ezt több szálláshelyen konkrét ajánlatokkal is alátámasztják, a legtöbb helyen egy átlagos időszakra elkért összeg legalább kétszeresét kérik a szentatya látogatása idején.

Az igény és az árak növekedését érdeklődésünkre többen is megerősítették. Todor Etelka, a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő igazgatója például arról számolt be, hogy a szentatya látogatásának híre után pár nappal már érkeztek hozzájuk a foglalások. Emellett, mivel utazási irodát is működtetnek, és azokat, akiket saját szállodájukban már nem tudnak elszállásolni, máshová irányítanak, azt is látják, hogy még vannak kiadó szálláshelyek a megyében. Választék tehát még akad, a jelentős eseményen való részvételnek azonban ára is van: Todor Etelka szerint nemcsak Székelyföldön, hanem az egész országban megnövekedett a szálláshelyek ára. Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának turizmusért is felelős alelnöke kiemelte, a Hargita megyei helyzethez hasonlóan a Kovászna megyei szállásadók is megnövekedett igényről számoltak be, és arra számítanak, hogy a látogatásig a megye összes szálláshelye betelik majd. Már most az látszik, hogy a szállások mintegy felét lefoglalták, hiszen mindössze egy órányi távolságra vagyunk Csíkszeredától. Év közben kevés ehhez hasonló felhajtóerővel rendelkező esemény adódik. Az árak a megnövekedett igény miatt természetesen nőttek, ez egy természetes piaci jelenség – emelte ki Grüman.

 

(forrás: szekelyhon.ro)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai