hirdetés

Durva büntetés jár annak, aki megszegi a korlátozásokat

A szállásadó akár 1 millió forint körülötti pénzbüntetéssel és bezárással, a vendég akár félmillió forintos bírsággal is sújtható, a Szallas.hu legfrissebb közleménye szerint. 

 

hirdetés

Mint írják, a korlátozásokat magába foglaló kormányrendelet értelmében a november 11-e és december 11-e, éjfél közötti időszakban a szálláshelyek és a nem üzleti célú vendégek közötti szerződések megszűnnek, így a foglalásokra a kötbér és az előleg visszajár.

123rf
123rf

A tilalmat megszegő szállásadó és vendég is büntethető. Míg a szállásadó 100 ezer és 1 millió forint közötti pénzbüntetésre, illetve 1 nap és 1 év közötti bezárásra számíthat, a vendéget 5 ezer és félmillió forint közötti bírsággal sújthatják.

A szabályozott időszakban csak azok jogosultak az utazásra, akik üzleti, gazdasági, oktatási, rendvédelmi, egészségügyi utazóknak minősülnek, ezt leigazolják és jelzik a szálláshely felé.

Akinek a korlátozások idejére szóló foglalása van, két dolgot tehet, amivel hozzájárulhat a belföldi turizmus túléléséhez: egy későbbi dátumra teszi át foglalását, vagy a foglalást úgy módosítja, hogy nem ad meg hozzá dátumot.

A szállásfoglaló portál felületén továbbra is lehet december 11-e utáni időpontra 100 százalékos pénzügyi biztonsággal foglalni, hiszen valamennyi partnerüknél előlegfizetés és lemondási díj nélkül választhatnak szállást a vendégek.

A korlázoás idején aktív foglalással rendelkező vendégek harmada módosítja, azaz megmenti foglalását, minden második lemondja, kb. minden tizedik leutazik, mert üzleti célból megy és nagyságrendileg 10 százalékot képviselnek az egyedi esetek is.

Végül a legnagyobb hazai szállásadó portál megjegyzi, bizakodásra ad okod, hogy a vendégek elkezdték már foglalni a jövő évi utakat.

 

(forrás: szallas.hu / turizmusonline.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai