Energetikai gyógyközpont létesül a hotelben

(MTI-Press) - Ha a méltóságteljesen nyújtózkodó Megyeri hidat a budai oldalon elhagyva a festők városába, Szentendrére, majd tovább, a Duna vonalát követve Visegrád felé autózunk, ollószerűen kinyílik a táj, frissül a levegő, csendesülnek a zajok. Az utazót mélységes nyugalom és derű szállja meg, nem véletlenül választják kirándulásuk, pihenésük egyik célpontjául a hazai és külföldi turisták a Dunakanyart. Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, ezt a páratlan adottságot kihasználva nyílhat meg hamarosan a Visegrád fölött magasodó Fekete-hegyen a Silvanus Hotel gyógycentruma.

A szándék megszületését magyarázva Lantos Árpád, a szálloda tulajdonos-igazgatója elöljáróban kifejtette az MTI-Pressnek, hogy ezen a helyen már most is minden adott a testi-lelki megújuláshoz: elég lenézni a mélyben kanyargó Dunára, beleszippantani a balzsamos levegőbe, elnyújtózni a tavasztól őszig virágpompában fürdő kertben, vagy csak ülni és nézni a Pilis lankáit. Szavai szerint télen a hosszú ideig megmaradó hó és a havas sportok kínálnak "plusz" élményt - vagyis minden évszakban érdemes legalább pár napot a hegyen tölteni -, ám a kialakítás alatt álló Silvanus gyógycentrum ennél is többet nyújt majd.
Nem csupán egy-két újabb szolgáltatással bővítik a wellness- és konferenciahotel kínálati skáláját, hanem megreformálják az egészet, és a manapság egyre divatosabb és kelendőbb egészségturizmus irányába mozdulnak el. A változások az éttermi menü átalakításától (az egészséges táplálkozásra való "tanítás" jegyében) a mozgás és a játékos programok megszerettetésén át a keleti kultúrába történő bevezetésig, azon keresztül pedig a gyógyító terápiákig terjednek - sorolta az igazgató.
Nem véletlen, hogy a keleti kultúrák tanai, gyógyító fortélyai, terápiái különös hangsúlyt kapnak majd a gyógycentrumban. Lantos Árpád elmesélte, hogy az elmúlt években egyre több visszatérő vendégük számolt be arról: már kétnapos ott-tartózkodás után is sokkal jobban érzik magukat, frissebbek, fittebbek és nyugodtabbak, mint másutt. Az Esztergom-Dorog-Pilisvörösvár-Szentendre-Visegrád térségében hosszabban időzők között vannak sokan, akik hisznek a láthatatlan gyógyító erők itteni jelenlétében, és közérzetük általános javulását, lelki békéjük "megtalálását" ennek tulajdonítják. Ők úgy vélik, hogy a Föld szívcsakrája az Európa közepének tartott Kárpát-medencében, a Pilis hegységben található, miként arra az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA egy kiadásában megjelent, a bioszféra önszabályozó képességéről szóló Gaia-elmélet is utal.
Az igazgató közlése szerint komolyabban akkor tűnődtek el a megjegyzések hátteréről, amikor az Ázsiából érkezők is jelezték e hatásokat - még a japán nagykövet is felvetette neki, hogy érdemes lenne kezdeni "valamit a páratlan lehetőséggel".

Gyógyszolgáltatások széles köre

A gondolatot tett követte. A leendő Silvanus Energetikai Gyógyközpont működtetését egy e téren tapasztalt vállalkozóra bízta a tulajdonos (jelentkező akadt bőven), a célra egy 100 négyzetméteres konferenciatermet különítettek el. A tervek szerint az erdészettel közösen rendbe teszik a 70-es évekbeli nyitáskor még igen szép állapotban lévő, mára eléggé tönkrement tornaparkot is, itt bőven lesz hely a jó levegőt igénylő mozgásra, melyet animátorok irányítanak majd.
Az alternatív medicinán alapuló gyógyszolgáltatások körét, illetve a speciális kínálat összeállításának mikéntjét firtató kérdésre válaszolva Lantos Árpád leszögezte, hogy a test, a szellem és a lélek egyensúlyának a megteremtése a fő cél. - Sokszor, de nem elégszer emlegetett példa az alternatív orvoslás eszköztárából, hogy a jó szakember nemcsak, sőt nem elsősorban valamilyen tablettát ír fel, ha fáj a hozzá forduló páciens feje, hanem a fejfájás okát keresi. Hát itt is ez fog történni, "megspékelve" a több mint 350 méteres tengerszint feletti magasság adta előnyökkel: a tiszta levegővel, a gyönyörű erdei környezettel, a páratlan panorámával, a csenddel és nyugalommal - avatott be a részletekbe.
Támaszkodni kívánnak arra is, hogy egyes szakvélemények szerint a Visegrád térségében (is) jelenlévő "tömény" energia segíthet a daganatos, a szív- és érrendszeri, a mozgásszervi és a pszichés megbetegedésben szenvedők kezelésében, természetesen a kezelőorvossal történő konzultációt követően. A leendő gyógyközpontban az általános és holisztikus állapotfelmérést műszeres vizsgálatok, illetve különféle szűrések, kényeztető kezelések egészítik majd ki.
Ez utóbbiak köre igen tág. A talpreflexológiát vagy a fitoterápiát bizonyára sokan ismerik. Ez utóbbi módszert azért is lesz könnyű alkalmazniuk a gyógycentrumban dolgozó szakembereknek, mert a szálloda saját gyógynövénykerttel rendelkezik, így egy-egy finom gyógytea vagy az aromamasszázs hozzávalóiért nem kell messzire menni. A kíméletes és eredményes terápiák közül nem maradhat ki a fülakupunktúra, és az úgynevezett ajurvédikus kezelésekhez is nagy reményeket fűznek.
Kiemelt szerepet szánnak a mozgásnak: az aktív pihenést és rekreációt egyaránt nyújtó jóga mellett a harcművészetek alapját képező chi kungot vagy a testi-lelki egyensúly fenntartásához kiváló tai chit bárki kipróbálhatja, elsajátíthatja itt, de a nyugodt testhelyzetben végezhető relaxáció, meditáció sem hiányzik majd a leendő központ palettájáról. És akkor még nem is szóltunk a hagyományos és keleti masszázsok szinte kimeríthetetlen tárházáról…
- A koncepció kész, az üzemeltető megvan, a berendezkedés megkezdődött. Ha minden a tervek szerint alakul, még az idén megnyílhat az energetikai gyógyközpont - ígérte az igazgató. (MTI-Press)


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.