hirdetés

Erősödik a SZÉP-kártya forgalom: itt az új TrendRiport

A legfrissebb TrendRiport szerint a szállodák bevétele meghaladta a tavaly azonos időszakit. A belföldi vendégéjszakák száma mérséklősött, azonban a SZÉP-kártya bevételek emelkedtek. 

hirdetés

A szállodáink árbevétele január után februárban is kedvezően alakult. ebben a hónapban bruttó forgalmuk országos szinten 6,7%-kal, budapesten 4%-kal, a fővároson kívüli szállodákban 9%-kal, a balatoni régióban 19,4%-kal nőtt a múlt évhez képest

Február végéig a belföldi vendégéjszakák száma 0,7%-kal mérséklődött, a külföldieké 0,8%-kal nagyobb volt a tavalyinál

A kevesebb belföldi vendégéjszaka ellenére az első két hónapban a szép kártya forgalom 11,8%-kal nagyobb volt a bázisnál

Legfontosabb beutazó piacainkról növekedés mutatkozott Csehországból (+11%), Franciaországból (+9,3%), az Egyesült királyságból (+8,6%), az USA-ból (+6,5%), Romániából (+7,1%) és Izraelből (+4,8%).. visszaesés történt Németországból (-7,2%), Ausztriából (-5%), Oroszországból (-8,6%), és Olaszországból (-12,3%).
A magyarországi szállodákban jelentkező külföldi vendégéjszakák 81,7%-a Európából, 12,9%-a Ázsiából, 4,4%-a Amerikából, 1%-a Ausztráliából és Afrikából érkezett.

fotó: 123rf

Az európai országokból 1%, az Európai Unióból 0,1% volt a vendégéjszakák számának csökkenése. ezzel szemben Ázsiából 12,3% volt a növekedés. ez főleg az 50,3%-os dél - koreai, a 12,4%-os kínai és a 30,5%-os indiai bővülésnek köszönhető.

A szállodai kategóriák között revparban – egy kiadható szobára jutó szállásdíjbevétel – országos szinten a 4*-os hotelek teljesítettek a legjobban +13% növekedéssel.

Február végéig a szállodai vendégéjszakák száma az észak - alföldi, a Budapest közép - dunavidéki, a balatoni, a közép – dunántúli és a tisza tavi régióban nőtt. a dél–dunántúli, a nyugat - dunántúli, az észak -magyaroszági és a dél - alföldi régiókban csökkent.

Tovbbi információk a csatolt fájlban érhetőek el.

hirdetés

Letölthető fájlok

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai