Földalatti luxushotel Sanghajban

(MTI) - A földalatti luxushotel épül Sanghajban, méghozzá a város központjától 45 kilométerre, egy korábban kőfejtőként szolgáló gödörben.

A sanghajiak között kisebb megrökönyödést okozott a bejelentés, amely szerint egy 100 méter mély, 240 méter hosszú és 160 méter széles medencét szemeltek ki a kelet-kínai metropolisz első földalatti szállodájának. A terveket látva azonban megnyugodtak a kedélyek, a lakosok tetszését is elnyerő hotelkomplexum modern, de visszafogott, és a környező tájba is beleillik.
A 600 millió jüan (21 milliárd forintnyi) befektetéssel legkésőbb 2015 elejére elkészülő épületet a dubaji Burdzs al-Arab hétcsillagos szállodával híressé vált brit WS Atkins cég tervezte az InterContinental Hotelcsoport felkérésére. A szálloda a Tienma hegység lábánál épül; 19 emeletéből 16 a föld alatt kap majd helyet, és a különlegességek sorát egy, a hotel alatt húzódó, 10 méter magas akvárium, illetve víz alatti étterem is bővíti. A komplexum ezer fős konferenciatermet, vízi sportokra specializálódott szabadidőközpontot és számos vendéglátóegységet is magában foglal.
A szálloda tervezésében fontos szerepet kapott a környezettudatosság, erre a geotermikus energiatermelés és fűtési rendszer, illetve a zöld tetőteraszok is példát szolgáltatnak. A hotel az aktív pihenést előnyben részesítők számára is kiváló célpont lehet: a tervek közt egy extrémsportokat, így sziklamászást, bungee jumpingot is kínáló centrum kiépítése is szerepel.
A szobaárakról egyelőre annyit tudni, hogy a város hasonló kategóriájú, ötcsillagos szállodáinál mintegy kétszer drágábbak lesznek. (MTI)


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.