Hotelfejlesztés Sikondán

Folyamatos fejlesztésekkel csábítja a vendégeket Komló és környéke. A hazai turisztikai kínálat egyedi színfoltjaként az „illatokra” építve újul meg a Mecsek völgyében található Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda, de a tervek szerint olyan interaktív játszótér és kiállítás is kialakításra kerül, ahol a 200 millió éves Komloszaurusszal ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok.

Jelentős európai uniós támogatással bio életmódra alapozó komplexum valósul meg a közeljövőben Sikondán. Az elnyert pályázati forrásnak köszönhetően megújul a település termálvizes fürdőjéhez tartozó szálloda, amely a jövőben Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda néven várja a vendégeket. A fejlesztés eredményeképpen minden bizonnyal több vendég érkezik majd a városba, amely kedvezően hathat az itt eltöltött vendégéjszakák számára is – véli Polics József Komló Város Önkormányzatának polgármestere. A városvezetés a kezdetektől fogva támogatta a beruházást, hiszen az idegenforgalom fontos területnek számít. A közigazgatásilag a Baranya megyei településhez tartozó Sikonda pedig igen kitűnő adottságokkal rendelkezik, mert a Mecsek völgyének egyedi mikroklímájának köszönhetően rendkívül jó a levegő. Az itt feltörő források vizét ráadásul a kedvező élettani hatásoknak köszönhetően az orvosok is ajánlják többek között gyomor- és bélpanaszokra, anyagcserével kapcsolatos problémákra, ízületi bántalmakra, valamint bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. A szálloda és a termálvizes fürdő nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy az itt elöltött pihenés hozzájáruljon a fizikális és mentális felfrissüléshez.
A szálloda a támogatásnak köszönhetően új és különleges, hosszabb tartózkodásra és speciális igényekre fókuszáló szolgáltatáscsomagokat is bevezet majd. A szabadidő hasznos eltöltéséhez minden bizonnyal hozzájárulnak a Komló és környékén zajló egyéb beruházások is – hangsúlyozta a polgármester. A kistérség települései pályázati forrásból folyamatosan bővítik a kerékpárút-hálózatot, fejlesztik a lovasturizmust, és a tervek szerint olyan interaktív játszótér és kiállítás is kialakításra kerül, ahol a 200 millió éves Komloszaurusszal ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok.
A hotel a korábbinál magasabb színvonalú szolgáltatásokkal várja majd vendégeit, a férőhelyek száma közel a duplájára nő, átalakításra kerülnek a közösségi terek és a wellness rész, bővül a jelenlegi konferenciaterem kapacitása és a helyiség szekcionálhatóvá válik, sőt, szabadtéri pihenőhelyek is kialakításra kerülnek. Az Accent Hotel Management által üzemeltetett ház érdekessége, hogy itt valósul meg az első hazai illattematizált hotelfejlesztés.
A szobák egy részénél a helyiség illatosítására menta, kamilla, mandula vagy levendula illatanyagot használnak majd, melyek visszaköszönnek a fürdőszobai bekészítések, így a tusfürdő, a szappan, a sampon és a testápoló esetében is. Az egyedi koncepció nyomon követhető lesz a belsőépítészeti megoldások mellett a wellness részlegen és a gasztronómiai kínálatban is. Az étel- és itallapon olyan kreatív receptek kapnak helyet, ahol azok a növények szerepelnek alapanyagként, melyekből a szálloda illatanyagai származnak, de a spa részleg kínálatában is megjelennek olyan kezelések, fürdők és szaunafelöntések, amelyek során a négy illat valamelyikét használják.

Forrás: Baranyanet


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.