hirdetés

Január 1-től Flesch Tamás az MSZÉSZ új elnöke

Lezajlott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének őszi tisztújító közgyűlése. Az új elnök, alelnök és társelnök január 1-jétől két éven keresztül tölti majd be a pozíciót. A szakembereket november 22-én választották meg a Danubius Hotel Héliában.

hirdetés

A szövetség régiói egy-egy javaslatot tettek az elnök, a társelnök és az alelnök személyére. Könnyid László két évig elnökként kiemelkedő aktivitással vitte a szövetség ügyeit, amit nem volt könnyű összeegyeztetnie hévízi szállodaigazgatói teendőivel - tudtuk meg tőle. Most átadja a stafétát az eddigi alelnök Flesch Tamásnak, a Continental Group ügyvezető igazgatójának, akit egybehangzóan jelöltek a posztra a régiók. Az általános alelnök Baldauf Csaba lett, a Kolping Hotel igazgatója, gasztronómiai társelnöknek pedig Hamvas Zoltánt választották. A Társult tagok szekció elnöke a tagok egyöntetű javaslatára Takács Ferenc, az Assur Kft. ügyvezető igazgatója, alelnöke pedig Víg Bence, a Progast ügyvezető igazgatója maradt. A Felügyelő bizottság Maráczi Gábor személyével három fősre bővült.

Fotó:olahpeter.com
Fotó:olahpeter.com

Niklai Ákos, tiszteletbeli elnök, HOTREC alelnök visszatekintett a szövetség 50 évére és elmondta, hogy a munkaerőhiány leküzdésére az MSZÉSZ sokat tehet azzal, hogy növeli a szakma elismertségét, népszerűségét. Hangsúlyozta, hogy a magyar hotelek már 900 sikeres HOTREC minősítést könyvelhetnek el. A szövetség méltóképpen búcsúzott Kovács István főtitkártól, aki tizenkét évi buzgó, innovatív és lelkiismeretes szolgálat után az év végén nyugdíjba vonul. Az új főtitkári pozíciót január elsejétől Gaál Miklós tölti majd be.

Fotó:olahpeter.com
Fotó:olahpeter.com

Marcus Luthe, a HOTREC elnöke hatásos előadásában fegyverbe hívta a szállodásokat, és részletesen ismertette, hogyan küzdhetnek az OTA-k (online szálláshely-közvetítő portálok) térnyerése és sokszor tisztességtelen piaci magatartása ellen jogi- és marketing eszközökkel.

Flesch Tamás arról beszélt, hogy a tagok a jövő héten emailben megkapják annak az elemzésnek az eredményét, amelyet az MSZÉSZ rendelt meg a munkaerőhiány feltérképezésére és csillapítására. Jövőre is tervezi a szövetség, hogy áldoz kutatásokra egyebek között a közösségi lakásmegosztás (pl. Airbnb) piacára fókuszálva.

A közgyűlés záró és kétségtelenül legszórakoztatóbb előadásában Kapás Zsolt, az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület elnöke sok humorral mesélt arról, miként csökkenthetjük a munkavállalók fizikai és mentális egészségét veszélyeztető rizikófaktorokat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai