Január 1-től Flesch Tamás az MSZÉSZ új elnöke

Lezajlott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének őszi tisztújító közgyűlése. Az új elnök, alelnök és társelnök január 1-jétől két éven keresztül tölti majd be a pozíciót. A szakembereket november 22-én választották meg a Danubius Hotel Héliában.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szövetség régiói egy-egy javaslatot tettek az elnök, a társelnök és az alelnök személyére. Könnyid László két évig elnökként kiemelkedő aktivitással vitte a szövetség ügyeit, amit nem volt könnyű összeegyeztetnie hévízi szállodaigazgatói teendőivel - tudtuk meg tőle. Most átadja a stafétát az eddigi alelnök Flesch Tamásnak, a Continental Group ügyvezető igazgatójának, akit egybehangzóan jelöltek a posztra a régiók. Az általános alelnök Baldauf Csaba lett, a Kolping Hotel igazgatója, gasztronómiai társelnöknek pedig Hamvas Zoltánt választották. A Társult tagok szekció elnöke a tagok egyöntetű javaslatára Takács Ferenc, az Assur Kft. ügyvezető igazgatója, alelnöke pedig Víg Bence, a Progast ügyvezető igazgatója maradt. A Felügyelő bizottság Maráczi Gábor személyével három fősre bővült.

Niklai Ákos, tiszteletbeli elnök, HOTREC alelnök visszatekintett a szövetség 50 évére és elmondta, hogy a munkaerőhiány leküzdésére az MSZÉSZ sokat tehet azzal, hogy növeli a szakma elismertségét, népszerűségét. Hangsúlyozta, hogy a magyar hotelek már 900 sikeres HOTREC minősítést könyvelhetnek el. A szövetség méltóképpen búcsúzott Kovács István főtitkártól, aki tizenkét évi buzgó, innovatív és lelkiismeretes szolgálat után az év végén nyugdíjba vonul. Az új főtitkári pozíciót január elsejétől Gaál Miklós tölti majd be.

Marcus Luthe, a HOTREC elnöke hatásos előadásában fegyverbe hívta a szállodásokat, és részletesen ismertette, hogyan küzdhetnek az OTA-k (online szálláshely-közvetítő portálok) térnyerése és sokszor tisztességtelen piaci magatartása ellen jogi- és marketing eszközökkel.

Flesch Tamás arról beszélt, hogy a tagok a jövő héten emailben megkapják annak az elemzésnek az eredményét, amelyet az MSZÉSZ rendelt meg a munkaerőhiány feltérképezésére és csillapítására. Jövőre is tervezi a szövetség, hogy áldoz kutatásokra egyebek között a közösségi lakásmegosztás (pl. Airbnb) piacára fókuszálva.

A közgyűlés záró és kétségtelenül legszórakoztatóbb előadásában Kapás Zsolt, az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület elnöke sok humorral mesélt arról, miként csökkenthetjük a munkavállalók fizikai és mentális egészségét veszélyeztető rizikófaktorokat.

Forrás: Turizmus Online


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.