hirdetés

Készül a Családbarát Szálloda védjegy

Az MSZÉSZ szakértői munkacsoportja a Hotelstars szállodaminősítési rendszer analógiájára - azt kiegészítve - egy egységes, átlátható értékelési rendszert dolgozott ki a „Családbarát szállodák” minősítésére és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál kezdeményezte az erről szóló tanúsító védjegy bejegyzését.

hirdetés

A 91 szempontból álló kritériumrendszer a szálloda teljes működésére és szemléletére kiterjed. A követelmények összeállításánál figyelembe vették a német és osztrák tapasztalatokat ill. a legjobb külföldi gyakorlatot (best practice) . A családbarát minősítést a Hotelstars minősítéssel már rendelkező szállodák kérhetik. A védjegy három minőségi szinten (Arany - Ezüst - Bronz) tesz pozitív megkülönböztetést. A családbarát minősítés nem a csillagok számához kötött, ezért pl. egy háromcsillagos szálloda is lehet arany fokozatú családbarát és egy ötcsillagos luxushotel is ezüst vagy bronz fokozatú.

A védjegy működtetésére az MSZÉSZ együttműködési megállapodást kötött a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, hiszen a családbarát minősítést az MTÜ - vel és az MKIK - val közösen működő Hotelstars bíráló bizottság döntése alapján ítélik oda. Így a belföldi kampányok részeként a hazai vendégek felé is elindulhat egyfajta edukáció arról, mit is várhatnak el egy családbarát hoteltől . A Hotelstars Családbarát Nemzeti Tanúsító Védjegy, a minőség garanciáját jelenti, a vendégek számá ra egyértelművé teszi a várható szolgáltatások mértékét, tartalmát.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai