hirdetés

Könyvtárhotel az új trend

A posztmodern gondolkodás ma már nem kíméli a turizmust sem, hiszen egyre gyakrabban találjuk olyan világban magunkat, ahol nem léteznek szabályok, gyakorlatilag bármi lehetséges és elképzelhető.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Gondoljunk csak a börtön-, a tengeralattjáró, a jéghotel és a robotok által működtetett extrém szállodákra, de ma már ehetünk a levegőben, a víz alatt vagy éppen kórházban is, ha úgy támad kedvünk. Ezek után már nem is olyan hihetetlen a Book and Bed hotel, mely Tokió első 'könyvtárszállodája'.

Book and Bed Tokyo/File
Book and Bed Tokyo/File

Különlegessége, hogy nem különálló szobákból áll, hanem egy nagy teret, azaz magát a könyvtárat osztották fel könyvespolcokkal, kis olvasó-pihenő zugokra. Itt nem zár be a könyvtár vagy a könyvesbolt, akár álomba is ringathatjuk magunkat az egyik polcon, ahol a több mint 3000 japán és angol nyelvű könyv mellett kis alvókuckókat is kialakítottak.

Book and Bed Tokyo/File
Book and Bed Tokyo/File

A hotel Tokió Ikebukuro városrészében található, ahol a turisták pár órára, de akár egész éjszakára is kivehetik a ’szobát’ vagyis a könyvespolcokon található ágyat. A ’kapszulaszobák’ árai 3.800 japán jentől kezdődnek, de óránként 500 jenért napközben is pihenhetünk miközben kedvenc könyveinket olvasgatjuk. A vendégek itt egy óriási közös nappaliban beszélgethetnek egymással és akár ki is kapcsolódhatnak.

A 60 kocka szobával rendelkező Book and Bed hotel igazgatója, Kei Asai kifejtette, hogy a szállodával valamivel többet akartak nyújtani a vendégeknek, mint az un. kapszula hotelek. „Azért találtam ki ezt a koncepciót, hogy legyen egy olyan szálloda, ahol úgy aludhat el a vendég, hogy közben valamilyen szórakoztató tevékenységet végez."

Ma még talán egy-egy ilyen turisztikai termék megjelenése csodaszámba megy, de azért itthon sem árt felkészülnünk arra, hogy a játék és a szórakozás fokozottabb megjelenése a termékekben, szolgáltatásokban, a nagy közösségi terek, a kapcsolatteremtés fontossága határozzák meg a turizmus trendjeit.

Ördög Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel Online, Condé Nast Traveler)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai