hirdetés

Már érkeznek a foglalások a nyári időszakra

A hazai turisták már készülnek a nyárra. Ezt bizonyítja az MTÜ egyik vezetőjének nyilatkozata, aki elmondta, ebben a hónapban már több mint húszezer foglalás érkezett a magyar tengerhez. Egy füredi szálloda kommentálta a hírt, amelyet most közreadunk.

hirdetés

A szakmai szervezet adatait erősítik meg a piaci szereplők is. A csehek és a szlovákok már levélben kérdezgetik, hogy mikorra várható a Balaton (újra) megnyitása. Ráadásul egyre többen örülnek annak, ha online utazási foglalásaikkal jótékonykodhatnak is. Aki most lefoglalja szállását, az hozzájárul ahhoz, hogy egy új mentőautót vásároljanak a Balatonra. A Balatonon szolgálatot teljesítő mentő ára 31,5 millió forint.

"Ez nem kevés összeg, azonban azt gondolom, hogy összefogással jelentős részét már karantén idején össze tudjuk gyűjteni, ennek érdekében már szerveztünk online borárverést a Balatoni Kör tagjaival és most egy füredi szálloda is csatlakozott az akcióhoz, amely speciális vouchert bocsátott ki, ennek egy része is a mentőautó megvásárlását szolgálja", mondta Bagyó Sándor, Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

"A karantén megváltoztatta az emberek jótékonysághoz való viszonyát, szívesen fizetnek egy kicsit többet a szolgáltatásokért, ha azzal kifejezhetik szolidaritásukat egy jó ügy iránt. - tette hozzá Varga László, a balatonfüredi felnőtt hotel, a Hotel Aura igazgatója, aki elmondta azt is, a csehek és a szlovákok már jönnének a tóhoz. Ráadásul az utóbbi napokban ismét megerősödni látszik egyes balatoni honlapok látogatottsága. Úgy tűnik, hogy már a karantén utáni időszakra is próbálnak terveket készíteni a magyar családok. Hogy ne vegyük el a kedvüket az utazástól, olyan online-vouchereket állítottunk össze, amelyeket a nyár folyamán bármikor beválthatnak a vendégek."

„Az ötlet nem új, ebben bécsi mintát követünk. A híres Klimt Villa tulajdonosai ott voltak az elsők között, akik bezárás után már néhány nappal elkezdték értékesíteni azokat a belépőket, amelyek bármikor felhasználhatók.”- mondta a balatoni szakember.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Hát elég lassan indul újra a vendégfoglalás, félnek az emberek, bizonytalanság miatt elég vissza fogott a megkésésesek száma a pekiaparman.hu oldalunkon is. Még bízunk
a nyárban!
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai