hirdetés

Megalakult a Magyar Beutaztatók Szövetsége

Magyar Beutaztatók Szövetsége néven szövetségre léptek a beutaztató piac meghatározó szereplői. A MABEUSZ a tisztán beutaztatással foglalkozó, minőségi magyar irodákat fogja össze, az alapító 17 tagszervezet a beutaztatók piacának jelentős részét fedi le.

hirdetés

November 29-i alakuló ülésükön meghatározták a szövetség alapszabályát, és megválasztották vezető tisztségviselőit. A szövetség elnöke Rácsai Ágnes, a Microcosmos Utazási Iroda ügyvezetője lett, alelnökök: Kőszegi (Jábor) Mária (Motivation ügyvezetője), Kanel Judit (Continental Travel ügyvezetője), a szervezet titkára: Virág Anna (ICGT).

Legfontosabb céljuk a beutaztatás szakmai sajátosságainak elismertetése, a tevékenység különálló szakmaként való elfogadtatása, az ezt biztosító jogszabályi háttér megteremtése. Ennek jegyében folyamatos, szakmai lobbytevékenységet fejtenek ki az államigazgatási és politikai szereplők körében. Emellett folyamatos párbeszédre törekszenek a turisztikai szakmai szervezetekkel. A MABEUSZ munkája során gyakorlatias megállapodások kötésére törekszik az együttműködő állami szervezetekkel .

Rendkívül nagy hangsúlyt fektet az új szövetség arra, hogy minden, az országimázs alakításában szerepet játszó szervezettel rendszeres kapcsolatot tartson fent, s e kölcsönös párbeszéd lehetőségeit kiaknázva érjen el pozitív változásokat a desztináció ismertségét és megítélését illetően. A szervezet éppen ezért természetes szövetségesének tekinti a Magyar Turizmus Zrt.-t és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft.–t.

Az új összefogás lényege abban rejlik, hogy a 3 tagú elnökségen kívül munkabizottságokat alakítanak ki. Ezzel a tagokat ösztönzik folyamatos munkára,aktivitásra, érdekeik képviseletére. A kialakított munkabizottságok főbb céljai: a beutaztatás, mint külön szakágazat elismertetése és elfogadtatása, a kapcsolódó szakmai szervezetekkel folyamatos kapcsolattartás, együttgondolkodás és fellépés, egy kifejezetten e piaci szereplőkre szabott felelősség biztosítási ajánlat kidolgozása, a könyvelési, adózási feladatok-feltételek minél egységesebb rendezése, a szállodákkal egy mindkét fél részére elfogadható szerepkör kialakítása és betartása.

Az új szakmai szervezet megkezdte a tagjaival, illetve a szakmai szereplőkkel folytatandó kommunikáció eszközének szánt weboldala kialakítását.

Az érdekképviselet a jelenleg kidolgozás alatt álló, saját minőségi kritérium rendszere alapján várja és fogadja majd a hozzájuk csatlakozni kívánó beutaztatók jelentkezését.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, ki tudnak tartani a korlátozások feloldásáig, és végre valamennyire magához tér a turisztikai, vendéglátás ágazat?

Kiadónk társoldalai