Megalakult a Magyar Beutaztatók Szövetsége

Magyar Beutaztatók Szövetsége néven szövetségre léptek a beutaztató piac meghatározó szereplői. A MABEUSZ a tisztán beutaztatással foglalkozó, minőségi magyar irodákat fogja össze, az alapító 17 tagszervezet a beutaztatók piacának jelentős részét fedi le.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

November 29-i alakuló ülésükön meghatározták a szövetség alapszabályát, és megválasztották vezető tisztségviselőit. A szövetség elnöke Rácsai Ágnes, a Microcosmos Utazási Iroda ügyvezetője lett, alelnökök: Kőszegi (Jábor) Mária (Motivation ügyvezetője), Kanel Judit (Continental Travel ügyvezetője), a szervezet titkára: Virág Anna (ICGT).

Legfontosabb céljuk a beutaztatás szakmai sajátosságainak elismertetése, a tevékenység különálló szakmaként való elfogadtatása, az ezt biztosító jogszabályi háttér megteremtése. Ennek jegyében folyamatos, szakmai lobbytevékenységet fejtenek ki az államigazgatási és politikai szereplők körében. Emellett folyamatos párbeszédre törekszenek a turisztikai szakmai szervezetekkel. A MABEUSZ munkája során gyakorlatias megállapodások kötésére törekszik az együttműködő állami szervezetekkel .

Rendkívül nagy hangsúlyt fektet az új szövetség arra, hogy minden, az országimázs alakításában szerepet játszó szervezettel rendszeres kapcsolatot tartson fent, s e kölcsönös párbeszéd lehetőségeit kiaknázva érjen el pozitív változásokat a desztináció ismertségét és megítélését illetően. A szervezet éppen ezért természetes szövetségesének tekinti a Magyar Turizmus Zrt.-t és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft.–t.

Az új összefogás lényege abban rejlik, hogy a 3 tagú elnökségen kívül munkabizottságokat alakítanak ki. Ezzel a tagokat ösztönzik folyamatos munkára,aktivitásra, érdekeik képviseletére. A kialakított munkabizottságok főbb céljai: a beutaztatás, mint külön szakágazat elismertetése és elfogadtatása, a kapcsolódó szakmai szervezetekkel folyamatos kapcsolattartás, együttgondolkodás és fellépés, egy kifejezetten e piaci szereplőkre szabott felelősség biztosítási ajánlat kidolgozása, a könyvelési, adózási feladatok-feltételek minél egységesebb rendezése, a szállodákkal egy mindkét fél részére elfogadható szerepkör kialakítása és betartása.

Az új szakmai szervezet megkezdte a tagjaival, illetve a szakmai szereplőkkel folytatandó kommunikáció eszközének szánt weboldala kialakítását.

Az érdekképviselet a jelenleg kidolgozás alatt álló, saját minőségi kritérium rendszere alapján várja és fogadja majd a hozzájuk csatlakozni kívánó beutaztatók jelentkezését.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.