Megnyitott Budapest legújabb négycsillagos szállodája

A 179 szobás, négycsillagos Barceló Budapest a VI. kerületi Király utca 16. szám alatt nyitotta meg kapuit. A főváros legújabb hotelje kétágyas szobák mellett öt egybenyitható lakosztállyal, 80 fős konferenciateremmel, tárgyalótermekkel, egész nap nyitva tartó fitneszstúdióval és Sky Barral várja vendégeit.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A korábban több más funkciót is betöltő épületet mintegy két év alatt alakították át, a spanyol társaság 25 évre szóló bérleti szerződést írt alá a fejlesztő Sunbelt Csoporttal. A beruházás értéke megközelíti a 15 milliárd forintot.

 

Az épület korábban bankszékházként, majd irodaházként működött, a hotellé alakítása 2017 áprilisában kezdődött. Ennek keretében a betonszerkezetig visszabontották, teljes hetedik, részleges nyolcadik szintet, illetve egy új épületszárnyat építettek hozzá. A fenntarthatóság jegyében a létesítmény homlokzatára extra vastagságú hőszigetelés került, a külső alumínium nyílászárók háromrétegű üvegezéssel készültek. A világításról LED fényforrások, a takarékos üzemeltetésről energiahatékony gépészeti berendezések gondoskodnak.

Az épületet egyebek mellett korszerű hűtési-fűtési, automata tűzjelző rendszer, valamint hatékony, az ötcsillagos szállodákra vonatkozó műszaki szabványt is meghaladó zaj- és rezgésvédelmi megoldások jellemzik. A projekt generálkivitelezője az Europroperty Zrt. volt, a beruházás teljes egészében a magyar befektetők tulajdonában álló Sunbelt Csoport saját forrásaiból, illetve kereskedelmi banki finanszírozás bevonásával valósult meg.

A belsőépítészeti megoldásokat a Barceló Group nemzetközileg alkalmazott specifikációját és a hazai szabályzatokat követve az Europroperty tervezői álmodták meg, szem előtt tartva az utca sajátos hangulatát és a nagyközönség, valamint a piac elvárásait is. A 23 és 33 négyzetméter közötti szobák mindegyike kétágyas, egyharmadukhoz erkély is tartozik. A hotel konyhája változatos kulináris palettát kínál, az étterem reggel a szállóvendégeket, napközben pedig a betérni vágyókat is kiszolgálja. A hotel 20 fős személyzettel kezdte meg a működését, a teljes létszám később eléri a 35 főt, emellett külsős munkatársakat is foglalkoztatnak majd.

A fejlesztő Sunbelt 2017 októberében kötött bérleti szerződést a világ 22 országában több mint 250 szállodát üzemeltető Barceló Grouppal, amely számára a Banco Santander nyújt bankgaranciát. A spanyol vállalat teljes kapacitása meghaladja az 55 ezer szobát, amelyeket saját foglalási rendszerén, valamint csaknem 700 utazási irodát magában foglaló partnerhálózatán keresztül kínál. 

„A Barceló Budapest immár a második sikeres szállodai projektünk Budapest belvárosában. A VII. kerületi Asbóth utcában 2017 februárjában nyitott meg a szintén négycsillagos Exe Danube, amely a kezdetektől csaknem telt házzal működik. Üzemeltetője az Eurostars Hotel Company tagja, a spanyol Group Hotusa, magát az ingatlant pedig egy német nyugdíjalapnak értékesítettük. A következő években további három hotelberuházást kívánunk megvalósítani. Ehhez kiváló közeget biztosít a hazai turisztikai ágazat dinamikus fejlődése, az ezt lehetővé tevő kedvező adózási környezet, valamint hogy Budapestre élhető és biztonságos desztinációként tekintenek a vendégek” – mondta Török Zsombor, a Sunbelt társtulajdonosa.


Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.
Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek

Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek 

Az igazgató kiemelte, a befizetett előleg nem vész el, szeretnének hiteles vendéglátók maradni.
A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága

A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága 

Ki emlékszik már arra, hogy akárcsak két-három éve, még a sci-fi szintjén gondolkodtunk a mesterséges intelligenciáról? Mára nemhogy megbarátkoztunk vele, hanem segítőtársunk lehet.
Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria

Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria 

Íme, néhány érdekes tény és  idézetet az elmúlt 110 év történetéből. 
Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus

Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus 

Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.
Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca

Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca 

Meglévő irodai és kiskereskedelmi ingatlanokat alakít át hostelekké az a&o csoport.
Ez a hotel kapta a 'Magyarország vezető luxusszállodája 2024' címet

Ez a hotel kapta a 'Magyarország vezető luxusszállodája 2024' címet 

Március 6-án Berlinben tartották a World Travel Awards 31. díjátadó ceremóniáját, ahol átadták a világ legjobb szállodáinak járó kitüntetéseket.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.