hirdetés

Melegen ajánljuk: megégette a vendégeket a tervezési hibás hotel

Az újonnan nyílt Las Vegas-i Vdara Hotel vendégei bánták, hogy az építészek nem számoltak egy, az általános iskolai fizikaórákról is jól ismert jelenséggel.

hirdetés

Az épület homorú, íves déli homlokzata ugyanis hatalmas gyűjtőtányérként fókuszálja a napsugarakat, amelyeket aztán egyenesen a szálloda medencéje mellett napfürdőző vendégekre továbbít írja a hg.hu.

Az eredmény katasztrofális volt: többen súlyos égési sérüléseket szenvedtek, és állítólag még a műanyag strandtáskák is megolvadtak. Az egyik vendég beszámolói szerint elég volt 30 másodperc, hogy a lábain égési sérülések keletkezzenek. A koncentrált sugarak egy kb. 3 x 4 méteres területre vetődnek az úszómedence mellett.

A tervezők, a Rafael Viñoly vezette RV Architecture építészei állítólag számítottak a jelenségre, és megpróbálták azt az üvegre erősített speciális bevonattal kiküszöbölni; a jelek szerint azonban nem sok sikerrel. Az építészek dolgoznak a probléma megoldásán, a szálloda pedig állítólag addig a szokványosnál masszívabb napernyők elhelyezésével próbálja megvédeni a vendégeket. (forrás: AlternativEnergia.hu, kép:  danielhedrick/Flickr Creative Commons)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai