hirdetés

Méregdrágán renoválták, majd rögtön leégett

Tűz volt szerda délután egy londoni luxusszállodában. Az épületet, amelyben a minap befejeződött renoválás miatt csak a személyzet tagjai tartózkodtak, kiürítették, sérülés nem történt.

hirdetés

A londoni tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűz a belvárosi Knightsbridge negyed Mandarin Oriental nevű igen elegáns, 12 emeletes szállodájának tetőterében pusztított. A múlt héten fejeződött be az épület renoválása, amely - a hotel honlapja szerint - a Hyde Park oldalában emelkedő Mandarin Oriental 115 éves történetének eddigi legnagyobb szabású felújítása volt.

A szálloda legolcsóbb lakosztálya 1780 fontba (650 ezer forintba) kerül egy éjszakára. A hatóságok szerint egyelőre nem ismert a tűz oka. A helyszínre húsz tűzoltóautó és 120 tűzoltó vonult fel. A környéket kiszolgáló Knightsbridge metróállomásnak a szállodához vezető kijáratát és a Knightsbridge sugárutat - amelyről a városnegyed a nevét kapta - a rendőrség lezárta.

A szállodával szemközt emelkedik a világ egyik leghíresebb luxusáruháza, a Harrods, amelynek forgalma szerda délután zavartalan volt, és a Knightsbridge metróállomásnak az áruház melletti ki- és bejárata is működött. A szállodát gyakran látogatják a brit királyi család tagjai és vendégeik.

(forrás: Turizmus Online / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai