hirdetés

Nem épül meg a négycsillagos a Fertő-tó partján

Úgy tűnik nem épül meg a tervezett szálloda a Fertő tó északi partján, amelynek helyszíne Nezsider városában ( Neusiedl am See ) egy meglévő tóparti étterem helyén lett volna. A 2019-ben bemutatott tervek szerint a megálmodott négycsillagos, 63 szobás szállodához tartozott volna egy gyógy- és konferencia-infrastruktúra is, amelytől a turizmus további gyarapodását várták volna a befektetők és amely a térségben mintegy 30-40 új munkahelyet is teremtett volna  - írja a cyberpress.

hirdetés

A négyemeletes szálloda beruházási értéke az eredeti tervek alapján közel 13 millió euró lett volna és építészetileg követte volna a meglévő épület alapszerkezetét. A strand mellé tervezett hotel épületének magassága a jelenlegi vendéglátóhely csúcspontja lett volna ami 12-13 méter és a tervezők szerint kivitelezésben illeszkedett volna a helyszínhez illetve a látképhez a mai modern elvárásoknak megfelelően. A több befektető által megálmodott projekt azonban akadályokba ütközött, aminek az egyik kritizált pontja éppen az említett magasság volt, amit erősen kifogásolt a kisváros polgármestere illetve képviselőtestülete is és hozzájárulásukat csak akkor adták volna meg az építkezéshez, ha egy szinttel alacsonyabb lesz a komplexum.

 

Kiemelték azt is, hogy a bemutatott terveket egyébként a helyi lakosság többsége sem hagyta jóvá, amely nem mellesleg egy igen érzékeny terület a polgárság megítélésében. Hozzátették, hogy az önkormányzat nem zárkózik el azonban a további tárgyalásoktól, amennyiben újragondolják az épület méreteit és sikerül olyan kompromisszumos megoldást találniuk, amely megfelel gazdaságilag és strukturálisan is a befektetők, az önkormányzat illetve a lakosság számára.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy az októberben bemutatott projekttel kapcsolatban kifogást emelt a Világörökség Tanácsadó Testülete is, akik bizonyos pontokban változtatási kérelmeket tettek annak érdekében hogy az épület megfeleljen a Fertő-tó körüli hagyományos építési kultúrának. A jelenlegi befektetők azonban azon az állásponton vannak, ha alacsonyabb lenne az épület ( amelynek működtetésére már előrehaladott tárgyalásokat is folytattak az érintettekkel ) akkor nem lehetne azt gazdaságosan üzemeltetni, hiszen akkor 25 szobával lenne kevesebb, ami hatalmas kiesést okozna a bevételi oldalon.

A befektetők részéről Gerhard Milletich sajnálatát fejezte ki, hogy a helyi önkormányzat nem állt a projekt mögé, hiszen úgy gondolja, hogy ez a beruházás a városnak is előnyére válhatott volna és a gazdasági szempontok mellett emelte volna a térség turizmusát is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai