hirdetés

Októberben is jól teljesített a magyar turizmus

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiazt mutatják,hogy októberben is jól teljesített a magyar turizmus. Erős külföldi vendégforgalom, stabil belföldi kereslet, magasabb bevételek, és jelentősen emelkedőSzép-kártya forgalom jellemezték októberbenaz ágazatot.

hirdetés

"Örvendetes, hogy hazánk egyre népszerűbb úti cél a külföldi vendégek körében, és mi magyarok is évről évre többet utazunk belföldön. 2019 első tíz hónapjában tovább nőtt a vendégek száma Magyarországon, október végére megközelítette a 11 milliót, ami 1,4%-os növekedést jelent 2018 azonos időszakához képest. Októberben a vendégforgalom 6,2%-kal emelkedett a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, a növekedés ütemét pedig jelentősen meghatározta az erős külföldi vendégforgalom. A külföldi turisták idén októberben 546 ezren érkeztek, 9,2%-kal többen, mint tavaly ugyanekkor, és 1,3 millió éjszakát töltöttek ahazai kereskedelmi szálláshelyeken, ami jelentős, 10,3%-os növekedést jelent.

A belföldi vendégforgalom motorja továbbra is a Széchenyi Pihenőkártya, a kártyatulajdonosok 2,5 milliárd forintot költöttek, amely 64,1%-os emelkedést jelent 2018 októberéhez képest. A hazai szálláshelyek bevételei is töretlenül emelkednek, kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 9,8%-kal növekedettoktóberben, 2018 októberéhez képest.

Magyarország októberi TOP 10 küldőországaközött bővülést mutatott a Németországból, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Kínából, Olaszországból, Izraelből és Romániából érkező vendégek száma.Havi szinten pedig kiemelkedő az Izraelből (+49,8%), Csehországból (+35,2%), Lengyelországból (+28,7%) és az Olaszországból (+26,9%) érkezők forgalomemelkedése.

2020. januártól a teljes szálláshelyszolgáltatási szektorban életbe lép az új digitális adatszolgáltatási rendszer, amelynek köszönhetően a jövőben naprakész, pontos és a teljes szektorra kiterjedő statisztikák fogják támogatni az ágazatban megvalósuló turisztikai fejlesztéseket, kampányokat, biztosítva a magyar turizmus hosszú távú versenyképességét" - áll az MTÜ közleményében.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai