hirdetés

Sabraaaage!

Lefejezéssel ünneplik az est eljövetelét a Kempinski Living Room-jában minden nap pontban este 6 órakor. De senki ne rettenjen meg, nem fejek hullanak, csupán pezsgőspalack durrogástól hangos a terem, egyetlen suhintással nyitják ugyanis a finom nedüt rejtő üveget. 

hirdetés

Amúgy kiderül, csupán városi legenda, hogy a sabrage nehéz tudomány. Mert bár valóban nagyon látványos így a palacknyitás, azonban könnyű megtanulni a technikát, és aki elleste a titkát, gyakorlatilag sosem ronthatja el. Legalábbis ezt állítják a Kempinski elegáns Living Roomjában, a kandalló előtt serénykedő csinos felszolgálóhölgyek (akik se nem erőtől duzzadók, sőt, inkább ők maguk is törékenynek mondhatók, akárcsak az előttük sorakozó pezsgős poharak) , és akiknek mutatványát  lámpaoltás, valamint gongszó jelzi. És tény, e jeladásra már gyülekeznek is a tömegek a hotel más vendégtereiből: nem csoda, hiszen a sabrage kimondottan közösségi oldalakra - instára, Facebook-ra - való látvány, bár tény ami tény, résen kell lennie a posztolónak, mert nem tart sokáig, egy pillanatnyi villanás - és kész.

Azt mondják különben, a lényeg, hogy ne éles, hanem tompa legyen a kard, bár az ördög tudja, hogy ahonnét eredetileg a sabrage ered - még Napoleon idejéből - ott a lovon ülve ugyan miféle csorba karddal csapták volna le a pezsgősüveg fejét?!

A Kempinski Hotel Corvinus Esti Pezsgés programja mindenesetre látványos és szép köszöntése az est beköszöntének, aki este hat fele arra jár, nézze meg, ahogy a derék hölgyek lecsapják az üveg fejét, és persze kóstolja is a pazar italt, vétek lenne, ha egy cseppje is kárba vész.

 

 

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai