Sabraaaage!

Lefejezéssel ünneplik az est eljövetelét a Kempinski Living Room-jában minden nap pontban este 6 órakor. De senki ne rettenjen meg, nem fejek hullanak, csupán pezsgőspalack durrogástól hangos a terem, egyetlen suhintással nyitják ugyanis a finom nedüt rejtő üveget. 

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Amúgy kiderül, csupán városi legenda, hogy a sabrage nehéz tudomány. Mert bár valóban nagyon látványos így a palacknyitás, azonban könnyű megtanulni a technikát, és aki elleste a titkát, gyakorlatilag sosem ronthatja el. Legalábbis ezt állítják a Kempinski elegáns Living Roomjában, a kandalló előtt serénykedő csinos felszolgálóhölgyek (akik se nem erőtől duzzadók, sőt, inkább ők maguk is törékenynek mondhatók, akárcsak az előttük sorakozó pezsgős poharak) , és akiknek mutatványát  lámpaoltás, valamint gongszó jelzi. És tény, e jeladásra már gyülekeznek is a tömegek a hotel más vendégtereiből: nem csoda, hiszen a sabrage kimondottan közösségi oldalakra - instára, Facebook-ra - való látvány, bár tény ami tény, résen kell lennie a posztolónak, mert nem tart sokáig, egy pillanatnyi villanás - és kész.

Azt mondják különben, a lényeg, hogy ne éles, hanem tompa legyen a kard, bár az ördög tudja, hogy ahonnét eredetileg a sabrage ered - még Napoleon idejéből - ott a lovon ülve ugyan miféle csorba karddal csapták volna le a pezsgősüveg fejét?!

A Kempinski Hotel Corvinus Esti Pezsgés programja mindenesetre látványos és szép köszöntése az est beköszöntének, aki este hat fele arra jár, nézze meg, ahogy a derék hölgyek lecsapják az üveg fejét, és persze kóstolja is a pazar italt, vétek lenne, ha egy cseppje is kárba vész.

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


MTÜ: Arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: Arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.
Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek

Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek 

Az igazgató kiemelte, a befizetett előleg nem vész el, szeretnének hiteles vendéglátók maradni.
A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága

A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága 

Ki emlékszik már arra, hogy akárcsak két-három éve, még a sci-fi szintjén gondolkodtunk a mesterséges intelligenciáról? Mára nemhogy megbarátkoztunk vele, hanem segítőtársunk lehet.
Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria

Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria 

Íme, néhány érdekes tény és  idézetet az elmúlt 110 év történetéből. 
Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus

Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus 

Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.
Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca

Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca 

Meglévő irodai és kiskereskedelmi ingatlanokat alakít át hostelekké az a&o csoport.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.