hirdetés

Tiborczé az egymilliárd forintos hotel

Hongkongi offshore cég, Mészáros Lőrinc és Seszták Miklós neve is felbukkan a történetben.

hirdetés

Csaknem egymilliárdért épít szállodát Fonyódon egy olyan sportegyesület, amely sporttevékenységet nem végez ugyan, a tulajdonosa azonban Tiborcz István üzlettársa. Mint a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számában közölt hirdetményből kiderül: a Pelso Polgári Sportegyesület megbízása alapján épülhet fel a háromcsillagos hotel a helyi sporttelepen, amelyet egy évvel ezelőtt értékesített furcsa körülmények között a balatoni település önkormányzata. A vevő a nem sokkal a tranzakció előtt alapított egyesület, amelynek képviselője a hivatalos adatok szerint Kiss Zsófia, ám egy Kovács Ferenc nevű üzletember címére van bejegyezve. Kovács a Tiborczék által megvásárolt keszthelyi kikötőt üzemeltető cég vezérigazgatója és résztulajdonosa – írta korábban az Index.

(Forrás:hvg.hu)
(Forrás:hvg.hu)

Kiss Zsófia neve is ismerős lehet. Áprilisig ő vezette az FND Kemping Kft.-t, amely két hónapja azzal került be a hírekbe, hogy a fonyódi Napsugár kemping fáit vágja ki nagy ütemben. A Napsugár Kempinget egyébként Mészáros Lőrinc érdekköre szerezte meg 2017-ben a Balatontourist megvásárlásával, ám később eladták a részben egy hongkongi bejegyzésű offshore cég tulajdonában levő FND-nek, egy Mészároshoz köthető takarékszövetkezet, a B3 kölcsönével. Kiss Zsófia pedig most is vezetője a Seszták Miklós most leköszönő miniszterrel jó kapcsolatot ápoló ügyvéd, Rátky Miklós cégének, a Meritron Zrt.-nek. Rátky irodája bonyolítja ezt a tendert is.

Ami a fonyódi hotelt illeti: a mostani, több mint 955 millió forintos megbízást elnyerő cég, a budapesti H & H Development Kft. az elmúlt években mindössze 30 millió forint körüli árbevételt ért el, főtevékenysége pedig egészen március 12-ig számítógép, periféria, szoftver kiskereskedelme volt. A fonyódi szálloda építéséről szóló pályázatot március 22-én írták ki.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai