Tradicionális távol-keleti kúrák egy karnyújtásnyira

A dél-burgenlandi Hotel & Spa Larimar, medical-wellness részlegének kínálatát december 1-jétől négy újabb ajurvédikus kezeléssel egészíti ki: „Ajurvéda Wellness“, „Ajurvéda Raysana“, „Ajurvéda Detoxing“ és „Ajurvéda Panchakarma“. Johann Haberl, a szálloda vezetője, Indiából érkező, nagytudású specialistákra bízza vendégei kezelését.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Stegersbach napos lankáin elhelyezkedő Hotel & Spa Larimar****S az osztrák egészség-turizmus egyik legkiemelkedőbb szállodai létesítménye, melynek a távol-keleti gyógymódok, ezen belül az indiai ajurvéda, az “élet taná”-nak praktizálása már 2008 óta súlyponti témái közé tartozik. Johann Haberl, aki az osztrák wellness-turizmus úttörője, Indiában jártakor több ajurvéda központot is megtekintett, mielőtt szállodájában meghonosította az ajurvédikus kezelések alkalmazását. December 1-jétől új indiai ajurvéda orvos, valamint két új terapeuta kezel a hotelban. Az indiai Keralából származó specialisták, akik a szálloda masszázs és kezelőrészlegének nívós csapatát egészítik ki, tudásukat világszerte több luxus hotelben is bizonyították. 2014. december 1-jétől 2015. május 15-ig a szálloda, vendégei számára négy új autentikus ajurvéda-kúrát kínál, a „könnyűtől egészen az intenzívig“.

A kúrák fontos kiegészítője a napi szinten végzett jóga, mely a testedzés és a kezelések hatékonyságát kívánja alátámasztani, kiegészítve a helyes táplálkozással, a megfelelő élemiszerek fogyasztásával. A vendégek a szálloda gourmet–vital konyhájának kínálatából választhatnak, vagy az ajurvédikus konyha válogatott fűszereivel és gyógynövényeivel készült étkeiből, vagy akár a vegán táplálkozás mellett is dönthetnek.

Forrás: Vendég & Hotel


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.