Új központi üzemeltetési igazgató a Danubius Hotels Group-nál

2019. április 1-től Márics József központi üzemeltetési igazgatóként kezdi meg munkáját a Danubius Hotels Group-nál.

Márics József a Mercure Budapest City Center igazgatói pozíciójából érkezik a Danubius szállodalánchoz. Márics az elmúlt húsz évben több különböző márkájú Accor szállodában töltött be vezető pozíciót, ahol kétszer is díjazták a szállodalánc „Legjobb Food & Beverage Szakembere” elismerő címével.

Üzemeltetési igazgatóként szállodák felújítása, koncepciójának, stratégiájának átalakítása, MICE koncepció kialakítása is tartozott a feladatai közé. A szakember a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tagja, a Budapesti régió régióvezető-helyettese 2014 óta.

Az üzemeltetési és szállodai menedzsment területén is széleskörű tapasztalattal rendelkező munkatárs közvetlenül Kovács Balázsnak, a Danubius Hotels Group vezérigazgatójának referál. „Az idei évben több nagyszabású projekt is áll a Danubius Hotels Group előtt. Márics József a Danubius Hotels Group központi üzemeltetési igazgatójaként fogja a Danubus Hotels vállalati céljait támogatni. Központi szerepe lesz az üzemeltetés további modernizálásában, a 21. századi követelményeknek való megfelelésben, a vállalati üzemeltetési standerdek átdolgozásában. Szállodaláncunk idei fő célkitűzése a vendégélmény további növelése, ahol Józsefre a kreatív éttermi koncepció kialakításában is számítunk. Nagyon örülök, hogy ilyen nagyszerű szakemberrel bővül a csapatunk, a modern, magas színvonalú üzemeltetés a sikerünk egyik kulcsa. A Danubius szállodái az elmúlt években bekerültek Magyarország leginnovatívabb szállodái közé, amely a szakértő munkatársak érdeme.” – mondta el Kovács Balázs vezérigazgató.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.