Új üzemeltetője van a Hotel Fagusnak

A Creative Hotel Consulting Kft. ötéves szerződést kötött a szálloda tulajdonosával, az MKB Bank érdekeltségébe tartozó Exter-Immo Zrt.-vel a szálloda működtetésére.

A megújult menedzsment a héten mutatkozott be a soproni közélet meghatározó szereplői előtt. - Legfőbb célkitűzésünk, hogy a szállóvendégeink, illetve az egyéb szolgáltatásaink iránt érdeklődő, a programjainkat látogató soproniak és környékbeliek egyaránt jól érezzék magukat nálunk - mondta a november végi újranyitás kapcsán Főnyedi András ügyvezető igazgató, aki hangsúlyozta, semmilyen kötődésük nincs a korábbi üzemeltetőkhöz. Ismertette terveiket, s arról is szólt, hogy Sopron turizmusát egy széles alapokon nyugvó összefogással lehet magasabb szintre emelni. A vendég ugyanis nem a szállodáért érkezik a városba, hanem az ott található nevezetességek miatt. Sopron e tekintetben szerencsés helyzetben van, hiszen a történelmi városmag, a hangulatos parkerdő, s a környező Fertő-táj számos programlehetőséget kínál. 
A menedzsment tagjai - Kovács Miklós, Csobotka-Kis Árpád - elmondták, nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a sport- és szabadidő-szolgáltatásokra, valamint az egészségturizmusba való bekapcsolódásra. Mindemellett szorosabb kapcsolatot építenének ki Sopron és vonzáskörzetének vállalkozói rétegével és programgazdáival is. A városvezetés nem volt jelen a rendezvényen, pedig az együtt gondolkodásban és közös cselekvésben az ő szerepük is fontos. Az újranyitás és arculatváltás költségeit mintegy 120 millió forintra becsüli a menedzsment. Az új szolgáltatásokat az igények szerint fokozatosan vezetik be. Jelenleg 60-65 alkalmazottal működik a szálloda, de a létszám a jövőben bővülhet.

Forrás: Kisalföld


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.