Ezen áttekintették az aktuális piaci helyzetet és a régióvezetők a saját tapasztalataikkal egészítették ki a Szövetség 2010 évi trendriportját (lásd www.hah.hu) és valószínűsítették a 2011 évi kilátásokat. A január-februári hónapok várhatóan a tavalyi év első két hónapjának forgalmi számait eredményezhetik; a főváros ötcsillagos szállodáiban az uniós elnökségnek is köszönhetően a tavalyinál jelentősebb bevételekre számítanak. Vidéken sok múlik azon, hogyan alakul az idei üdülési csekkforgalom és mikor indulhat el útjára a Széchenyi Pihenőkártya. A választmányi tagok megvitatták a legfontosabb lobbi témákat, így a fővárosi idegenforgalmi adó várható alakulását, a fővárosi TDM szervezését és a folyamatban lévő taktikai kampány (Budapest Winter Invitation) eddigi eredményét. Az első három hónap tapasztalatai alapján a BWI várhatóan a tavalyinál lényegesen több vendégéjszakát közvetít a fővárosi szállodákba. Szorgalmazzák, hogy minél előbb hasonló taktikai kampány induljon a vidéki szállodák forgalmának serkentésére bel- és külföldön. Beszámolót hallgattak meg a Hotelstars Union nemzetközi minősítési-osztálybasorolási rendszer bevezetésének kezdeti tapasztalatairól; február 16-ig 10 magyar szálloda kapta meg a nemzetközi minősítését és további 105 szálloda regisztrált minősítésre (www.hotelstars.hu). Az ügyvezetés javaslatára a Választmány elfogadta az előterjesztést, hogy a Szövetség a májusi, XXXV-ik Közgyűlését követően, amelynek helyszínét március 1-én hirdetik ki, névváltoztatással Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) néven folytassa munkáját, ezzel is szignalizálva, hogy a Szövetséghez immár közel 800 szállodai- illetve független étterem tartozik. A Közgyűlést megelőzően a Szövetség 7 régiójában Régiós Értekezleteken vitatják meg a tagok az aktuális kérdéseket.
Ülésezett a Magyar Szállodaszövetség Választmánya
Február 16-án a Courtyard by Marriott Budapest City Center szállodában tartotta meg az idei év első választmányi ülését a Magyar Szállodaszövetség.
Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!
2024. április 22. 15:30
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye
Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest
A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá
Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad
Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Interjú
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.