USA: jól indult az év a szállodákban

Nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest az USA-beli szállodák teljesítménye idén januárban, derül ki az STR kutatócég adataiból: a kihasználtság 5,8 százalékkal, a szobaár 2,8 százalékkal, a RevPAR 8,7 százalékkal emelkedett

Januárban folytatódott Amerika szállodai ágazatának javulása: a kereslet továbbra is erős maradt, miközben az átlagos szobaárak 2,8 százalékkal 96,64 dollárra nőttek. Emelkedett a RevPAR is a tavalyi első hónaphoz képest 8,7 százalékkal, 46,10 dollárra. Szakértők hasonló trendet remélnek a következő hat hónaptól is, olvasható a közleményben. A piacok közül Detroit érte el a legmagasabb növekedés kihasználtságban, itt tavalyhoz képest 14,4 százalékponttal 50,8 százalékra nőtt a foglaltság. A sorban Ohau volt a második, ahol 11,9 százalékos növekedést regisztráltak, itt a januári kihasználtság 80,9 százalékos volt. Miami viszonylag gyenge hónapot zárt, 2010 januárjához képest 0,8 százalékos volt a visszaesés, a szállodák ennek ellenére 74,5 százalékos töltéssel működtek. A napi szobaárak legnagyobb mértékben San Franciscóban emelkedetek, 11,9 százalékkal átlagosan 142,68 dollárra. Oahuban 8,9 százalékkal nőttek az árak, elérve a 162,21 dollárt. A legnagyobb csökkenést Norfolk-Virginia Beach (2,9%) és Tampa-St. Petersburg (1,4%) szállodáiban mérték januárban. A RevPAR növekedése öt helyen is 15 százalék feletti volt: San Franciscóban (+24.5%, 93,52 dollár), Oahuban (+21.9%, 131,24 dollár), Detroitban (+18%, 40,75 dollár), Denverben (+16.2%, 51,20 dollár) és New Orleansban (+15,9%, 65,98 dollár). Norfolk-Virginai Beach volt az egyedüli, ahol RevPAR csökkenés történt, itt 0,4 százalékkal 23,63 dollárra mérséklődött az egy kiadható szobára eső árbevétel idén januárban.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.