Október 20-a a séfek világnapja, aminek alkalmából szakácsok egy fenntartható receptgyűjteménnyel hívják fel a figyelmet a zöld élelmezési rendszerek fontosságára.
A fővárosi Gundel Étteremben ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv.
"Miles and Meals – handcrafted by Pirelli" címmel jelentette meg exkluzív receptgyűjteményét a gumigyár. A könyv bepillantást enged a Pirelli konyhaművészetének kulisszái mögé, párhuzamot vonva például a gumikeverék és a rizottó készítése között.
A The Insect Cookbook (A rovarszakácsköny) című receptgyűjtemény segítségével bárki fehérjedúsabbá teheti kedvenc csokis muffinját vagy gombás rizottóját - írja a Deluxe.
Szabó Péter halkereskedő, séf és társszerzője, Hoitsy György a lillafüredi pisztrángtelep vezetője Halak és halételek című kötetükkel teljesen új megvilágításba helyezik az édesvízi és sósvízi halakat és elkészítésüket.