hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Turizmus Online >> turizmus online >> belföld
2017-03-22

A tavalyi év eredményeiről és az idei újdonságokról tartott bemutatót a Mouzenidis Travel, az Aegean Airlines és a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal március 21-én a Mazi étteremben.

#2
Turizmus Online >> turizmus online >> Indulj! >> élménybeszámolók
2016-12-01

Az útikönyvek csak úgy emlegetik, a szépség és a szerelem szigete. A Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal novemberi tanulmányútján meggyőződhettünk arról, hogy a sziget nem csak nyáron kínál látnivalót és programot a turistáknak.

#3
Pont itt 2016/1-2.
Turizmus Online
2016-01-29

Ciprus nemcsak a szerelem, hanem a béke szigete is. Hiába az ország évtizedes megosztottsága, a turistákat nyugalom, tiszta tenger és hamisítatlan ciprusi vendégszeretet várja egész évben.

#4
Pont itt 2005/05
Turizmus Online >> turizmus online >> Indulj! >> élménybeszámolók
2005-05-25
2010-re Ciprus évente 3,5 millió turista fogadását tervezi. A vendégeket a különböző célcsoportok igényeihez igazodó létesítményekkel, szolgáltatásokkal csábítják az országba.
#5
Pont itt 2004/21
Turizmus Online
2004-10-18

Kevés országot találunk a világon, amely 10 000 évre vissza tudja vezetni történelmét. Ciprusról azonban tudjuk, hogy körülbelül 8000 évvel ezelőtt, a neolitikum idején már lakott volt. A következő évezredek során a legfontosabb eseménynek a sziget életében a réz (latinul Kuprum) felfedezése bizonyult, ami hihetetlen jólétet biztosított a szigetlakóknak. Az ásvány elnevezését is a szigetnek köszönheti, mivel Ciprus görög neve „Kypros”. A sziget stratégiai fekvése, rézkészletei és erdei vonzották az első görög telepeseket a területre több mint 3000 évvel ezelőtt, a trójai háborúk végeztével. A görög telepesek magukkal hozták, és Cipruson meghonosították a görög azonosságtudatot, nyelvet és civilizációt. Az évszázadok folyamán azután Ciprus számtalan hatalom fennhatósága alá került, egyiptomiak, asszírok, perzsák , Nagy Sándor örökösei és a rómaiak váltották egymást, mielőtt Ciprus a Bizánci Birodalom részévé lett volna. Később jöttek a keresztes lovagok, a frank luzinyánok , a velenceiek, az ottomán törökök, majd a britek. Ciprus végül 1960-ban nyerte el függetlenségét, 3500 év után először, a nyelv és a kultúra görög identitását azonban mindvégig megőrizték . Látogasson el ön is a szigetre, és fedezze fel a több ezer éves kultúra nevezetességeit!

hirdetés
hirdetés
hirdetés