Egyedülálló gasztro-kulturális központ nyílt a napokban Zamárdiban, amelynek egyik legfőbb célja, hogy felpezsdítse a Balaton kulturális életét szezonon kívül is.
Panziókat, több csillagos wellness házakat, többféle vendéglátására és szállásra alkalmas ingatlant hirdetnek most, szezonindulásra a Zala megyei ingatlanpiacon.
Június 16-án a METRO meghívására a budaörsi METRO Gasztroakadémián vettünk részt a HoReCa-szektort megcélzó szakmai fórumon, ahol a fenntartható gasztronómiáról volt szó. Díjátadóval zárult a program, hagyományteremtő szándékkal.
Új mutatót, a turizmus minden alágazatára kiterjedő, reprezentatív Turizmus konjunktúra indexet (tki) dolgoztak ki turisztikai szervezetek a GKI Gazdaságkutatóval közösen.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kedden számos elismert turisztikai szakember részvételével konferencián vitatta meg a budapesti turizmus fejlődési irányait.
Hat év szünet után, június közepén, a régi helyszínen visszatér az első magyarországi kézműves sörfesztivál, a hazai sörforradalom meghatározó rendezvénye, a Főzdefeszt.