hirdetés
hirdetés

115 új mozdony vételére írt ki közbeszerzést a MÁV

Közbeszerzési eljárást írt ki a MÁV 115 darab új villanymozdony vásárlására, az első járművek 2022 első felében állhatnak forgalomba.

hirdetés

A vasúttársaság közlése szerint 90 darab két- és 25 darab három áramrendszerű villamos mozdony és az üzemben tartásukhoz szükséges eszközpark beszerzésére írtak ki tendert. A beszerzéssel a MÁV-START a 40 éves átlagéletkorú, 431-es sorozatú, a vasútrajongók körében Szilinek nevezett villamos mozdonyokat váltja ki a társaság.

A beszerzést az is indokolja, hogy a felújított pályaszakaszokon már 160 kilométer/órás sebesség is elérhető, de a 431-es sorozatú mozdonyok csak 120 kilométeres legnagyobb sebességre képesek.

Ezeket a mozdonyokat váltja le a MÁV-START.
Ezeket a mozdonyokat váltja le a MÁV-START.

Az új járműveknek 200 km/h-ás sebességre kell alkalmasnak lenniük, a belföldi igények kiszolgálása mellett egy részüket nemzetközi vonalakon, például Németországban, Szlovákiában és Szlovéniában közlekedtetnék.

 Eredményes eljárás esetén a szerződés megkötése 2020 végére várható, az első új mozdonyok legkorábban 2022-ben állhatnak forgalomba. A tervek szerint hitelből finanszírozza a vasúttársaság a beszerzést.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai