hirdetés
hirdetés

A felügyeleti és menedzseri pozíciók 20%-át töltik be nők az Emirates-nél

Az Emirates egy videóval köszönte meg a női munkavállalók munkáját a nemzetközi nőnap alkalmából. A kisfilmben igyekeznek átfogó képet adni a nők által betöltött pozíciók széles skálájáról, a fedélzeten dolgozó légiutas-kísérőktől és pilótáktól kezdve a földi feladatok ellátásáért felelős menedzserekig. A légitársaságnál csaknem 300 magyar munkatárs is dolgozik, többségük szintén nő.

hirdetés

A videó bepillantást nyújt a Dubaj és San Francisco között közlekedő EK 225-ös járat kulisszái mögé, és bemutatja az Emirates Csoport különböző egységeinek női dolgozóit, akik a járat működéséhez szükséges kulcsműveleteket teljesítik. Az A380-as repülőgép fedélzetén is hölgyek dolgoztak: a gépet a kanadai Patricia Bischoff kapitány és a brit Rebecca Lougheed elsőtiszt vezette, míg a kabinszemélyzetet a lengyel Weronica Formela vezető légiutas-kísérő irányította.

A fedélzeten dolgozók mellett egy kizárólag női munkaerőből álló csapat végezte el az utasokkal kapcsolatos földi, valamint a repülőgéphez kapcsolódó technikai munkálatokat is a felszállást megelőzően. A feladatok végrehajtása számos munkakört magában foglal, a reptéri ügyfélszolgálatot vezető menedzsertől kezdve, a rampás műveletek irányításán át a műszaki feladatokat vezető mérnökökig, valamint számtalan irányításban, karbantartásban, fedélzeti és catering szolgáltatásban, illetve biztonságért felelős csapatban beöltött pozícióig.

A járattal kapcsolatos munkálatokban összesen 75 hölgy dolgozott, akik a világ 25 különböző országából érkeztek – az EK 225-ös járat üzemeltetésében emírségekbeli nők is részt vettek, akik mérnöki, repülésirányítási, biztonsági és teherszállítmányokkal foglalkozó csapatokban dolgoznak. 

„Minden járat működtetéséhez összetett személyzeti gárdát kell biztosítanunk, akik számos különböző részlegből érkeznek, mégis zökkenőmentesen és hatékonyan tudnak együtt dolgozni. Az Emirates kifejezetten büszke arra, hogy minden kulcsfontosságú pozícióban képviseltetik magukat a hölgyek is” – hangsúlyozta Abdulaziz Al Ali, az Emirates emberi erőforrásért felelős ügyvezető alelnöke.

Az Emirates Csoport több mint 150 különböző országból foglalkoztat női dolgozókat - köztük több száz magyar hölgyet is -, akik számos pozíciót töltenek be a légitársaságnál, beleértve menedzseri és felsővezetői munkaköröket is. Összességében az Emirates-nél dolgozó munkatársak több mint 40 százaléka nő: többségük légiutas-kísérőként dolgozik, ugyanakkor a felügyeleti és menedzseri pozíciók 20 százalékát is hölgyek töltik be.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai