hirdetés
hirdetés

177 Airbusra adott le megrendelést Turkish Airlines

A török polgári légiközlekedés legnagyobb üzletét kötötte meg a légitársaság a repülőgépgyártóval.

hirdetés

Az ünnepélyes szerződéskötésen jelen volt Törökország pénzügyminisztere, Mehmet Şimşek; az ország közlekedési-tengerészeti kapcsolataiért és kommunikációjáért felelős minisztere, Binali Yıldırım; a Turkish Airlines igazgatótanácsának elnöke, Hamdi Topçu; a légitársaság ügyvezetőigazgatója, Temel Kotil Ph.D.; valamint az Airbus elnök-vezérigazgatója, Fabrice Bregier.

Az ügylet szerint a Turkish Airlines számára 2015-ig 25 darab A321-est, 4 darab A320 NEO-t, 53 darab A321 NEO-t szállít le az Airbus, emellett további A321 NEO-ra adott le opciót a légitársaság.  

Az új repülőgépekkel a Turkish Airlines flottája (a teherárú szállításra alkalmas gépeivel együtt) 375-re nő. Repülőgépeinek átlagos életkora a jelenlegi 6,6 évről 2020 végéig 5 évre javul. 

Hamdi Topçu, a Turkish Airlines igazgatótanácsának elnöke a szerződéskötés kapcsán úgy nyilatkozott: a légitársaság jelentős befektetésekkel és forgalomnövekedésével megerősítette pozícióját, és tovább folytatja terjeszkedését. A légitársaság további növekedési terveinek elérésében fontos mérföldkőnek számít a mostani flottabővítés, illetve az erre ladott megrendelés. Az Airbusszal most aláírást szerződés lehetővé teszi, hogy 2023-ra, a török köztársaság megalapításának 100. évfordulójára elérjék kitűzött céljaikat. A megállapodás hatalmas lépés a Turkish Airlines számára, hogy Európa legnagyobb légitársaságává váljon.

Fabrice Bregier, az Airbus elnök-vezérigazgatója szintén örömét fejezte ki, hogy jelen lehet a török polgári légiközlekedés történetének legnagyobb megrendelésénél. A Turkish Airlines A320/A321 NEO megrendelése tovább erősíti repülőgépük sikerét, amely a géptípus első darabjának leszállítása óta rekordokat döntöget.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk