2013-tól csak Frankfurtba és Münchenbe repül Budapestről a Lufthansa

- persze ez így ebben a formában nem teljesen igaz; a fenti két reptéren kívül a Germanwings veszi át a Lufthansa járatait. Nem csupán a magyar utazóközönséget érinti az intézkedés. 2013 január 1-től felmenő rendszerben a Lufthansa összes, nem gyűjtő-elosztó repülőterére közlekedő, rövid távú járatát átveszi a Lufthansa-leány Germanwings.

A 100% Lufthansa-tulajdonú, a csütörtöki, kölni sajtótájékoztatón Új Germanwings-ként aposztrofált légitársaság egy hosszabb folyamat eredményeként július 1-ig kiterjeszti szárnyait az összes érintett európai járatra. Először Berlinből, majd Hamburgból és Düsseldorfból veszik át az anyacég járatait, Köln pedig megszűnik központi Germanwings központ lenni. „Ezentúl nem csupán Kölnwings hanem valóban Germanwings leszünk” - vázolta a jövőt Thomas Winkelman a Germanwings ügyvezetője.

Fapadosokkal a ringben

München és Frankfurt továbbra is a Lufthansa első számú központi repülőtere marad, így ha átszálló utasként - legyen az német belföldi járat, vagy külföldre induló járat -

érkezünk, továbbra is a Lufthansa gépén ülünk. A Germanwings az úgynevezett point-to-point forgalmat bonyolítja majd, maradva eredeti fapados üzleti modelljénél. Jóllehet, a fenti átszervezés miatt, lesz útvonal, ahol éjszakázó járat is megfordul. A Germanwings ilyen mértékű összemosása a Star Alliance-tag Lufthansával azonban nem jár a leány szövetségi tagságával.

A döntés hátterében a Lufthansa 20%-os költségcsökkentési akciója áll, melyet részben pont a fapadosok diktálta verseny kényszerített rá. A Lufthansa ebbe versenybe nem úgy száll be, hogy saját neve alatt csökkentett áron kevesebbet ad, inkább adja a közösbe fapados jellegű leányát, mivel mint az korábbi sajtótájékoztatók alkalmával elhangzott, a márkához hűen továbbra is a prémium utasok jelentik kiemelt célközönségét.  

Business utasok, ne csüggedjenek!

Mindez persze nem azt jelenti, hogy azon utasok, akik eddig adott vonalon a Lufthansa

Még ez év április végén értesült a német Bild című lap egy a Lufthansa és a Germanwings által gründolt fapados indításáról. A lap információi szerint a légitársaság a Direct 4U névre hallgatott volna. Ebből maradt a Germanwings által jelenleg is használt IATA-kód, a 4U, a név pedig a jelen állás szerint továbbra is Germanwings. Ugyanakkor a Lufthansa nem erősítette meg, de a lap értesülései gyakorlatilag a csütörtökön a sajtó elé tárt helyzetet vázolták fel. A mozgolódás azonban Berlinben és Hamburgban már nyáron elkezdődött, míg a törzsutasprogramokat már korábbi években elkezdte összehangolni anya és lánya.

prémium szolgáltatásait élvezték fapadra kerülnek. „Fapados 3.0” - illusztrálta Winkelman, hogy miről is szólna a történet. Megfizethető, de nem olcsó mottóval ez úgy néz ki, hogy három árkategóriában fizethetnek jegyükért az utasok. Ez gyakorlatilag a legalacsonyabb árú fapados klasszikból, a normál economynak megfelelő illetve a business osztály attribútumaival bíró legmagasabb osztályból áll. Utóbbi kettő a gépek első 10 sorában kap helyett; az 1-3 sorokban megnövelt lábférőhellyel. A „business” jegyárat fizető Germanwings utasoknak továbbra is hozzáférése lesz a repterek üzleti váróihoz, a többi utas 25 eurós felárért élhet a kényelem ilyetén fokával. A GDS-rendszerekben azonban csak a két magasabb árkategória lesz foglalható, mivel a 33 eurós basic-be már bajos lett volna belesrófolni a GDS szolgáltatók jutalékát is.

Új ruhában a leány

Hogy megnövekedett feladatait ellássa, a Germanwings flottáját jelentősen kibővíti az anyacég. 52 A320-assal, A319-essel stafírozza ki Lufthansa az eddig egységesen

A319-es típussal repülő leányt. 150-172-es ülésszámmal. A dolgozók száma 1000 fővel 2500-ra nő; ebből 800 hajózó személyzet a Lufthansától. A dolgozók közül természetesen nem mindenki maradéktalanul elégedett. Az utaskísérők és pilóták úgy látják, hogy a költséghatékonyságra törekvő Germanwingsnél rosszabb anyagi feltételek mellett dolgoznak majd. Ez ügyben a szakszervezetek és Lufthansa még megvív pár asszót - derült ki Christoph Franz Lufthansa-elnök újságírói kérdésre adott óvatos válaszából.

Tervek szerint 2015-re a jelenlegi 7,7 millió Germanwings utasból 20 millió lehet. Változik a gépek megjelenése; a jól megszokott kályhaezüst helyett a Lufhtnasa gépeit idéző, alul szürke, felül fehér festés kerül a gépekre a Germanwings felirat alá. A függőleges vezérsíkon látható logó is erősen stilizálódik. Az átalakítás költsége 30 millió eurót vesz le a Lufthansa bankszámlájáról.

„Nekem a régi jobban tetszett” - sóhajtotta a pincérnő az új dizájnt bemutató makettre mutatva. Letette a kávét, távozott. A makett hátterében, a csupa üveg toronyház ablakán túl Németország egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója, a valaha feje fölött sok-sok forduló repülőt látott Dóm nyújtózkodott a fátyolos téli napsütésben.


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.