2015-ben is káprázatos útvonalakon hajózhatunk

A Norwegian Cruise Line bejelentette 2015-ös útvonalait, amelyből kiderül, hogy a társaság továbbra is számos izgalmas hajóutat kínál, új útvonalakkal kiegészítve.

A Norwegian Crusie Line 2015-ös útjaira jövő héttől lehet megvenni a jegyeket. A társaság legújabb hajója is útnak indul Miamiból a Karib-tengerre, és továbbra is három hajóval áll rendelkezése Alaszkában, néggyel Európában, illetve kettővel Bermuda szigetén. Emellett hajókat indít Kanadában és Új-Angliában, a Bahamákon és Floridában is. A Norwegian ajánlatai között ezen kívül továbbra is megtalálhatók lesznek a Hawaii-szigetek körüli utazások.

Európai útvonalak keleten és nyugaton

A társaság négy hajóval áll az utasok rendelkezésére Európán belül: a Norwegian Epic, a Norwegian Star, a Norwegian Jade és a Norwegian Spirit mind felejthetetlen útvonalakat kínálnak. A Norwegian Epic-kel 7 éjszakás utazáson vehetnek részt a turisták a Földközi-tenger nyugati részén. A hajó Barcelonából és Rómából indul 2015. május 3. és november 22. között. Útközben Olaszország, Spanyolország és Franciaország öt fontos kikötőjében is megáll, többek között Cannes-ban.

A Norwegian Star 9 éjszakás útja során a balti térség fontosabb helyszíneit érinti, és magában foglal egy éjszakát Szentpéterváron is. A hajó 2015. július 5. és szeptember 15. között közlekedik. A Star 2015-ben egy alkalommal, a nyári napforduló idején kínál egy 14 éjszakás utazást is koppenhágai indulással, ami magában foglalja Norvégia gyöngyszemeit: Ålesund, Hellesylt/Geiranger, Trondheim, a Lofoten-szigetek, Tromsø, Hammerfest, Honningsvåg, Molde és Bergen is az útvonal részét képezik.

A Star ezen túlmenően két hétéjszakás utazással is előállt, ami a norvég fjordokat érinti, egy 12 éjszakás hajózás keretében pedig a Brit-szigeteket lehet megtekinteni: a hajó megáll a hollandiai Rotterdamban, az angliai Portlandban és Falmouth-ban, az írországi Corkban, Dublinban és az észak-írországi Belfastban, illetve a skóciai Inverness-ben és South Queensferry-ben.

A Norwegian Jade 7 éjszakás utazása az Adriai-tengeren és a görög szigetek körül fog haladni Törökország érintésével. A turisták ezt az utat kombinálhatják egy nyugat-adriai hajózással is, ami összesen 14 éjszakát foglal magában, így Görögország és Törökország mellett Olaszországot, Franciaországot, Máltát és Szicíliát is megtekinthetik.

A Norwegian Spirit egy 12 éjszakás nagy földközi-tengeri utazással csábít, az utasok pedig Barcelonát és Velencét is választhatják indulási pontként. A Spirit Olaszországban, Franciaországban, Görögországban és Törökországban áll meg.

Bermuda és a karibi szigetvilág

A hajótársaság továbbra is indít utasszállítókat New Yorkból és Bostonból Bermuda szigetének rózsaszín homokos partjaira, egy 7 éjszakás utazás során lehet eljutni ide. A Norwegian Getaway pedig Miamiból a karibi térség keleti részére szállítja utasait szintén egy 7 éjszakás hajókázás keretében, a kikötők között szerepel Tortola, a Brit Virgin-szigetek, St. Thomas, az Amerikai Virgin-szigetek és a Bahama-szigeteken található Nassau.

Alaszka

A Norwegian továbbra is három hajót indít Alaszkába: A Pearlt és a Jewelt Seattle-ből, a Sunt pedig a kanadai Vancouverből és az USA-beli Sewardból. A Pearl tízéjszakás útján a Gleccser-öböl (Glacier Bay) mentén fog haladni, a Jewel 7 éjszaka alatt a Sawyer-gleccserhez tart, a Sun pedig egyirányú, 7 éjszakás útra indul Vancouver és Seward között.

Bahama-szigetek és Florida

A Norwegian Gem 7 éjszakán keresztül fog utazni New Yorkból a Bahama-szigetek és Florida irányába. Ez a családbarát útvonal magában foglal gyerekeknek szóló Nickelodeon műsorokat is a hajón. A kibővített, 8 éjszakás programban plusz időtöltés is jár az utasoknak, amikor tengerben fürödhetnek vagy Orlandóban mászkálhatnak. Aki rövidebb útra vágyik, az pedig a Norwegian Sky-jal 3 vagy 4 napos hajókázást is választhat a Bahamákon, ami magában foglal egy megállást a Norwegian privát szigetén, a Great Stirrup Cay-en.



Kanada és Új-Anglia

A Norwegian 2015-ben is folytatja látványos kanadai és új-angliai útját. A Norwegian Dawn egyirányú utakat is fog kínálni Boston és Quebec között, ami 14 éjszakássá bővíthető a kanadai és új-angliai útvonal kombinálásával. A Norwegian Gem pedig olyan 7 éjszakás utazást kínál, ami érinti a kanadai Halifaxot és Saint John-t, illetve az USA-beli Bar Harbort és Newportot is.

Hawaii

A frissen felújított Pride of America folytatja rendkívül népszerű, 7 éjszakás hawaii útját is. A hajó Honoluluból indul és többek között olyan szigeteken áll meg, mint Maui és Kauai.

Új útvonalak

2015 tavaszán a Norwegian számos olyan, egyszer adódó útvonalat kínál, mint az újratervezett Karibi-térség hajóút, transzatlanti járatok, csendes-óceáni útvonalak és néhány út a Panama-csatorna érintésével.


Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.