A Eurowings Csoport égisze alatt fog repülni a Brussels Airlines

A Lufthansa megegyezett az SN Airholding minden részvényesével a Brussels Airlines teljes átvételének feltételeiről, így a Deutsche Lufthansa AG igazgatótanácsa december 14-én jóváhagyta a vételi opció lehívását a részvények fennmaradó 55%-ával szemben. A vételi opció 2016. december 31-étől hatályos és a tranzakció 2017 januárjában jön létre.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az SN Airholding részvényeiből fennmaradó 55%-nyi rész ármegállapításának módszertana már a 2008-as megállapodásban is szerepelt. A részvények 55%-a 2,6 millió euróba került, amely 30 belga részvényes felé kerül kifizetésre.

„Nyolc évvel ezelőtt vettük át az SN Airholding 45%-át, ma pedig újabb fejezetét nyitjuk eddigi sikeres együttműködésünknek. A Brussels Airlines partnereként, illetve résztulajdonosaként már így is számos ponton szorosan kapcsolódunk egymáshoz. Belgiumot, és különösen Brüsszelt rendkívül vonzó piacnak tartjuk, amely ideálisan egészíti ki kínálatunkat Európa szívében. A Brussels Airlines már ma is versenyképes költségstruktúrával rendelkezik, továbbá a jól kiépített hosszú távú, elsősorban afrikai célállomásokból álló hálózatát hozza a Lufthansa Csoport portfóliójába. Nagyra értékeljük a Brussels Airlines 3500 jól képzett munkatársának motivációját és teljesítményét is“ – mondta Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG igazgatótanácsának elnöke.

A légitársaság átvétele után a Brussels Airlines a Eurowings Csoport égisze alatt repüli a 23 hosszú távú járatból és a 79 európai városból álló hálózatát. A „Brussels Airlines“ márkanevet a „Eurowings Csoport tagja“ megnevezés egészíti majd ki. A Lufthansa és a Brussels Airlines közös célja a vállalatcsoport belgiumi piaci pozíciójának erősítése.

A jövőben folytatódik a flottaharmonizáció az Airbus A320-as típuscsaládra. A jelenlegi 42 rövid- és közepes távolságú repülőgépének, illetve a 9 hosszú távú utakon használt Airbus A330-asának köszönhetően a légitársaság a közelmúltban jelentősen növelte utaslétszámát. 2013 és 2015 között a Brussels Airlines 30 százalékkal több, összesen 7,5 millió utast szállított. A flottafejlesztés középtávon egyrészt a hatékonyságot növeli, másrészt a rövid- és közepes távolságú járatokon a kapacitást bővíti.

Az elmúlt három évben a Brussels Airlines az üzemanyagköltségen kívüli egységköltségét 10 százalékkal csökkentette és hosszú távon fenntartható, hatékony struktúrát alakított ki. A 2015-ös üzleti évben a vállalat 43,4 millió eurós üzemi eredményt ért el. A teljes integráció következtében létrejövő szinergiahatások évente több tízmillió eurós megtakarítást jelentenek, rövidtávon ugyanakkor az átvételnek lehetnek egyszeri költségtényezői.

“A Lufthansa és a Brusseles Airlines bizalommal teli együttműködése következtében bebizonyosodott, hogy együtt jelentős perspektívákkal rendelkezünk. A légiközlekedésben a konszolidáció fontosabb, mint valaha. A Lufthansa Csoport égisze alatt a Brussels Airlines egyrészt még sikeresebben használhatja ki a szinergiahatásokat, másrészt tovább fejlesztheti speciális kompetenciáit. A versenyben közösen erősíthetjük pozícióinkat, illetve fejleszthetjük a rövid- és közepes távolságú hálózatunkat. Az afrikai hálózatunkat, illetve az átszállási kapcsolatunkat fontos elemként visszük át a Lufthansa Csoportba és együtt fogjuk erős piaci pozíciónkat továbbfejleszteni“ – mondta Viscount Etienne Davignon, a Brussels Airlines igazgatótanácsának elnöke.

A jövőben a Brussels Airlines jelentős szerepet kap a Eurowings-Csoport pán-európai platformjának kiépítésében. Az integrációs folyamatot személyesen kíséri majd Carsten Spohr, aki ezentúl Viscount Etienne Davignon mellett a Brussels Airlines igazgatótanácsának alelnöke is lesz. Az igazgatótanács változatlanul három további belga tagból áll majd. A menedzsmentet változatlanul Bernard Gustin CEO vezeti. Ezeken kívül egy belga tanácsadó testület is létrejön majd, amely az integrációt támogatja.

„A légiközlekedési iparág vezető vállalatcsoportjaként többször is bebizonyítottuk, hogy a csoport bővítésénél kiemelt figyelmet fordítunk a helyi piac érdekeire. Brüsszel fontos átszállási pont, ezért szeretnénk tovább fejleszteni Európa fővárosnak elérhetőségét. Az eddigi sikeres működés alapján a Brussels Airlines fontos impulzusokat adhat, hogy a Eurowings Csoport pán-európai közvetlen, point-to-point járatai sikeresen működjenek. Közösen lehetünk sikeresek ügyfeleink, részvényeseink és dolgozóink, és különösen Belgium érdekében“ – tette hozzá Carsten Spohr.


Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál

Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál 

Hamarosan a Wizz Air járatainak tíz százaléka repülhet zöld üzemanyaggal.
Közvetlen járat indítása Budapest és Kanton között

Közvetlen járat indítása Budapest és Kanton között  

Elsősorban üzleti utasokra számítanak.
Figyelem! Útfelújítás a reptér felé vezető úton

Figyelem! Útfelújítás a reptér felé vezető úton 

A 3. ütem várhatóan április 15-én kezdődik és április 20-ig tart.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.