hirdetés
hirdetés

A hőség miatt késhetnek a gépek

Egy amerikai tanulmány szerint egyre több gép késhet a hőség miatt. 

hirdetés

A Forbes magazin cikke szerint 2016-ban a késések 33 százalékáért az időjárás volt a felelős, amely jelentős javulás, a 2000-es években mért 50 százalékhoz képest, de még így is magas az arány. 

A Climate Change című lapban közzétett jelentés szerint a nagyobb hőmérséklet miatt egyre több járat szenvedhet késéseket, mert a gépek egyszerűen nem tudnak majd felszállni, mások pedig csak csökkentett tömeg (vagyis kevesebb utas, vagy teheráru) mellett lesznek képesek a futópályáról való elemelkedésre. Utóbbi viszont az árakat is módosíthatja, méghozzá felfelé, arról nem is beszélve, hogy a légitársaság árbevételére is negatív hatással van.

A Columbai Egyetem témában végzett kutatásáról szóló sajtóközleménye szerint a legmelegebb órákban a teljes töltöttséggel üzemelő járatok 10-30 százaléka lehet érintett, ezek vagy 4 százalékkal (10-12 utassal) kevesebb utassal, és/vagy áruval kénytelen közlekedni, vagy meg kell várniuk, amíg lehűl a levegő. - írja az Airportál.hu.

A téma azért is aktuális, mert az Egyesült Államokon kívül több európai és közel-keleti országban is rekordmeleget mértek az elmúlt hónapoban. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai