hirdetés
hirdetés

A SunExpress-nek fontos a környezetvédelem

A Lufthansa és Turkish Airlines közös vállalataként alapított SunExpress a társadalmi felelősségvállalás stratégiájának részeként számos környezetvédelmi akciót hajt végre.

hirdetés

Tavaly megalakult a légitársaság munkatársaiból szerveződött SunExpress Green Alliance elnevezésű csapat, melynek első jelentős akciója egy új erdő telepítése volt Ankarában. A helyi erdészeti igazgatósággal együttműködve 10 000 facsemete ültetésével egy 100 000 négyzetméter területű új erdő született a Kartaltepe lábánál. Az erdő a légitársaság 30. évfordulójával összhangban stílusosan a „SunExpress Jubilee Forest” nevet kapta. SunExpress Green Alliance idei küldetése szintén az erdősítéssel van kapcsolatban, mégpedig Izmírben, a tavaly nyáron tűzvész által elpusztult 500 hektár edő újjáélesztése.

Stop a fedélzeti műanyag eszközöknek

A légitársaság az említett akciók mellett más, hétköznapibb, de annál jelentősebb intézkedéseket is tesz a környezetvédelemért, mint például a fedélzeti műanyagok használatának folyamatos felszámolása. Ennek eredményeként mára már teljesen száműzték a műanyag poharakat, szívószálakat és keverőket. Számításaik szerint ezekkel a változtatásokkal egy év alatt 10 millió műanyag eszközt fognak megtakarítani.

Az Atmosfair neves éghajlatvédelmi szervezet már 2018-ban a világ 6. „legéghajlatbarátabb” légitársaságának választotta a 190 legnagyobb légitársaságainak rangsorában. A SunExpress légitársaság 2020. május közepétől indítja első járatait Budapestről. Antalyába hétfő kivételével mindennap, míg Izmírbe vasárnaponként közlekednek a légiszállító gépei.

A légitársaság magyarországi képviselője az AVIAREPS Kft.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai