A Wizz Air is besöpört két CEESAR-t

A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő, valamint Közép- és Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága két kategóriában is elnyerte a régió egyik legrangosabb légiközlekedési elismerését, a CEESAR-díjat. A közép- és kelet-európai utasok szavazatai alapján a Wizz Air vehette át a „2018 Legjobb Diszkont Légitársasága”, valamint a „Legjobb Utaskísérők” díjat a Poznanban rendezett gálán. A két díj komoly elismerés a vállalat színvonalas szolgáltatásaiért, az elmúlt időszak kiváló üzleti teljesítményért, valamint a légitársaság hálózatának folyamatos bővüléséért.

A Wizz Air elmúlt évben mutatott kiváló teljesítményét egy, a légitársaság alapító–vezérigazgatójának ítélt díjjal is értékelte a CEESAR iparági szakértőkből és a sajtó képviselőiből álló zsűrije: Váradi József kapta „Az Év Menedzsere Közép- és Kelet-Európában” díjat. Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat, amelyek 16 repülőgéppel 31 ország 81 városába szállítják az utasokat alacsony viteldíjak és kiváló minőségű fedélzeti kiszolgálás mellett. A Wizz Air Magyarországról induló és ide érkező járatain 2018-ban több mint 5 millióan utaztak, ez meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért magyarországi forgalmát, és közel 20%-os növekedést jelent 2017-hez képest. A legfrissebb adatok szerint a légitársaság közvetve több mint 4500 munkahely* megteremtéshez járul hozzá Magyarországon. A Wizz Air jelentős hazai szerepvállalásának bizonyítékaként márciusban Budapesten állította szolgálatba első Airbus A321neo repülőgépét, amely a legmodernebb technológiát képviseli a légiközlekedésben: új fejlesztésű hajtóművének köszönhetően zajterhelése 50%-kal, üzemanyag-fogyasztása 20%-kal kisebb a korábbi modellekéhez képest.

Stephen Jones, a Wizz Air vezérigazgató-helyettese és ügyvezető alelnöke elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy hűséges közép- és kelet-európai utasaink bennünket választottak 2018 Legjobb Diszkont Légitársaságnak, és arra is, hogy munkatársainkat tisztelték meg a Legjobb Utaskísérőknek járó elismeréssel. 2018-ban eddigi történetünk legjobb évét zártuk Magyarországon, több mint 5 millió utast szállítottunk útvonalainkon, és 9 új járatot indítottunk. 2019-ben még tovább lépünk, immár 6 millió ülőhelyet kínálunk a magyar utazóknak, és tovább bővítjük az elérhető úti célok számát Európában és azon túl is. Töretlen az elkötelezettségünk Magyarország és a régió iránt, és továbbra is az a célunk, hogy minden esetben magas minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk a lehető legalacsonyabb viteldíjak mellett. Személyzetünk 2019-ben is szeretettel várja a kedves utasokat fiatal légiflottánk modern repülőgépeinek fedélzetén.”

Paweł Cybulak, a CEESAR-díj vezérigazgatója és a pasazer.com főszerkesztője elmondta: „Immár a 15. alkalommal díjaztuk a legjobb légitársaságokat, idén először nem csupán Lengyelországon belül, hanem egész Közép- és Kelet-Európában. Különleges elismerésről van szó, mivel maguk az utasok döntik el, hogy kik nyerhetik el a CEESAR Díjakat. A felmérésben dolgozó partnereink segítségével közvetlenül értük el a régió utasait, így az iparágban egyedülálló módon kizárólag olyan emberek véleményére alapoztuk a végső döntést, akik igazolni tudták, hogy igénybe vették a térségben működő légitársaságok szolgáltatásait. Ez a körültekintő eljárás alapozza meg díjaink hitelességét és presztízsét. Felmérésünk 2004 óta a légiközlekedés legfontosabb közvélemény-kutatásai közé tartozik, és azzal, hogy egész Közép- és Kelet-Európára kiterjesztettük, idén CEESAR Díjnak neveztük el. Az elismerés jelentőségét mutatja, hogy több mint 40 ezer utas véleményét vettük figyelembe, a poznani gálán pedig az iparág legbefolyásosabb szereplői vettek részt. A díjátadó nem csupán arra teremtett alkalmat, hogy kitüntessük a legjobbakat, hanem arra is, hogy a légiközlekedés szereplői személyesen is találkozhassanak versenytársaikkal, partnereikkel. Ezúton is szeretnék gratulálni a Wizz Airnek, hiszen a diszkont légitársaságok és az utaskísérők mezőnyében elért első helyezései azt jelzik, hogy az iparág és az utasok egyaránt elismerik a vállalat kimagasló teljesítményét, valamint a menedzsment és a munkatársak kiváló munkáját.”

Forrás: Turizmus Online


Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?