hirdetés
hirdetés

Alaposan megviseli a koronavírus a Lufthansát

Az utazás keresletével együtt az utasok száma is durván visszaesett, melynek következtében a bevétel is közel negyedére esett a tavalyi évhez képest és a cég több milliárd eurós veszteséget könyvelt el.

hirdetés

Közzétette legfrissebb számait a Lufthansa, a cég árbevétele a harmadik negyedévben 74 százalékkal 2,7 milliárd euróra esett vissza a tavalyi év azonos időszakához képest, ami elmaradt a várt 3,2 milliárd eurós konszenzustól. A bevételek visszaesése egyértelműen a koronavírus miatti kereslet-visszaeséssel magyarázható, a légitársaság 71 százalékkal kevesebb járatot indított, mint tavaly, míg az utasok száma 80 százalékkal esett vissza a negyedévben. A gépek utasokra vonatkozó kihasználtság 33,4 bázispontos csökkenést követően 53 százalékra esett vissza. A nettó profit a tavalyi harmadik negyedéves 1,2 milliárd eurós adózott eredményből közel 2 milliárd eurós adózott veszteségbe fordult át, ami viszont elmaradt az 1,6 milliárd eurós várakozástól.

A Lufthansa havi szinten 200 millió euró készpénzt éget el, ami a hidegebb hónapokban tovább nőhet, viszont a cég szerint nem fogja meghaladni a havi 350 millió eurót. A kilátásokkal kapcsolatban a cég arról számolt be, hogy a nemzetközi légi utasforgalom kilátásai jelentősen romlottak az elmúlt hetekben a járványhelyzet romlása-, és az emiatt meghozott szigorúbb utazási korlátozások miatt. Ennek következtében a cég nem adott részletes iránymutatást a 2020-as pénzügyi évre, viszont közölte, hogy a 2019-es éves jelentésben prognosztizált jelentős árbevétel és üzemi eredmény visszaesés a 2020-as pénzügyi évre továbbra is él. A légitársaság, amely már bejelentette vezetői pozíciói 20 százalékának-, és 1 000 darab adminisztrációhoz köthető munkahelyének megszüntetését, összesen 22 000 teljes munkaidős állás megszüntetését célozza. 

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk