hirdetés
hirdetés

Az Austriannél hamarosan véget ér egy korszak

29 év után, 2017. december végén az utolsó Fokker is elhagyja az Austrian Airlines flottáját. Helyüket végleg a felmenő rendszerben már egy ideje repülő Embrearek veszik át — tájékoztatott az Austrian Airlines.

hirdetés

A holland Fokkerek 1988-ban egy F50-es személyében kezdték meg bécsi működésüket. A turbólégcsavaros F50-est a '90-es években követték a már sugárhajtóműves 70-es és 100-as változatok. Mindhárom típus gyakran megfordult Budapesten is. A Fokkerek az osztrákok regionális ráhordó járatait teljesítették.

F100, crew, középen Kay Kratky, CEO

Az ezredfordulón is még új generációs típusnak számító Fokkerek fölött azonban eljárt az idő. Költséghatékonyabb, kisebb fogyasztású gépeket igényel az ágazat világszerte. Így hozta meg a típusváltás döntését az AUA 2015-ben. A választás a brazil Embraerekre esett, melyből mára 17 szolgál az osztrák flottában. A karcsú masina olykor a Bécs-Budapest útvonalon is feltűnik. A 120 személyes Embraerek elődeiknél 18%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, kabinjuk a Fokkerekénél kicsit több teret enged a magánszférának. Az utolsó Fokker, egy 100-as december végéig repül majd a Bécs-Genf, Bécs-Kisinyov útvonalakon.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai