hirdetés
hirdetés

Baleset ért egy Emirates-gépet Dubajban

Leszállás közben balesetet szenvedett és teljesen kiégett az Emirates egyik Boeing 777-300-as repülőgépe a dubaji repülőtéren. Bár a légitársaság közlése szerint haláleset nem történt, később kiderült, hogy az egyik tűzoltó életét vesztette.

hirdetés

Az Emirates járata az indiai Thiruvananthapuram International Airportról érkezett Dubajba. A helyszíni fotók és videók tanúsága szerint a gép a hasán csúszva állt meg, a jobb oldali hajtóműve leszakadt, majd a repülőgép szinte teljesen kiégett - olvasható az Airportalon.

A légitársaság később hivatalos közleményben is megerősítette, hogy az EK521-es számú járatot baleset érte, a repülőgép fedélzetén 282 utas és a 18 fős személyzet tartózkodott. Hozzátették, hogy minden utas és a hajózó személyzet is biztonságban van, haláleset nem történt, de később kiderült, hogy munka közben az egyik tűzoltó életét vesztette.

A legfrissebb információk szerint a repülőgép alacsony magasságon átstartolást próbált végrehajtani, a személyzet el is kezdte a futóművek behúzását, azonban a repülőgép nem tudott emelkedni és végül földnek csapódott.

A dubaji repülőteret lezárták, az összes induló járatot törölték, a már levegőben lévő érkező járatokat pedig visszafordították, vagy más repülőterekre irányították át.

A balesetet szenvedett Boeing 777-300 típusú repülőgép 2003. márciusában hajtotta végre első felszállását, azaz mintegy 13 és fél éves volt. Az Emirates légitársaság ugyanezt a típust közlekedteti budapesti járatán is.

 

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai