hirdetés
hirdetés

Bor a táj lelke, lenyomata

Borvidékeink a legharmonikusabb tájainkon találhatók, és Pünkösd idején, május 26-28 között a legszebb arcukat mutogatják kezdő és haladó borkedvelőknek. 

hirdetés

A Magyar Turizmus Zrt., a Nyitott Pincék Szövetség és a BacchuS Art Stúdió szervezésében immár hetedik alkalommal kétféle lehetőség kínálkozik a legfestőibb hazai tájakba ágyazódott pincészetek felkeresésére.

144 pincészet kedvezményekkel várja a betérőket, melyek száma évről évre nő, és 20-30 ezres nagyságrendű. A címlistát a www.itthon.hu, vagy a www.nyitottpince.hu honlapokon lehet böngészni, tájékoztatott Mártonné Máthé Kinga (Mt. Zrt. belföldi igazgató). Haladó és elkötelezett pincejárók számára ajánlható a Pünkösdi Bortúra, melynek ismertetését Nyikos István, a nyitott Pincék Szövetség elnöke tartotta. Erre 2-10 fős csoportokat várnak, előzetes regisztráció mellett. A jelentkezőket 43 pincében ingyenes szakmai borkóstolóval és szakmai ismertetéssel várják. A 3000 Ft/fő díj ellenében kapható bortúra kalauz egy kuponfüzet, melynek szelvényei az év végéig beválthatók. A média képviselői a szigetcsépei Gál pincészet, a villányi Wunderlich és a tolcsvai Kiss pincészet borainak ízleléséből nyerhettek indíttatást a borkalandozásra.

A virtuális teret választók Nyitott Pince Napok játékon vehetnek részt az Mt. Zrt. Facebook oldalán; a kvízjáték nyertesei között egy-egy palack bort sorsolnak ki. A budapestiek és a fővárosba látogatók már most, és egészen május 20-ig az Erzsébet téri Akvárium klub előtt a „Hangulatkóstoló” –ban (12-20 óra között) informálódhatnak a Nyitott Pince Napokról. A sátornál felállított fotófalnál az érdeklődők boros hangulatú fényképet készíttethetnek magukról.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai