hirdetés
hirdetés

Budapesti járattörlés a TAP pilótasztrájkja miatt

A légitársaság privatizációjával kapcsolatos sztrájk miatt a szombati Budapest-Lisszabon járatot törölték.

hirdetés

Május 10-ig tart a TAP Portugal légitársaság pilótasztrájkja, mely miatt budapesti járattörlésekre is sor került – mondta kérdésünkre Szolnok Péter, a légitársaság hazai képviseletének vezetője. A szombat reggeli Budapest-Lisszabon járatot törölték, a szombat délutáni járat Prágával összevonva fog üzemelni, míg a vasárnapi járat várhatóan rendben, menetrend szerint el fog indulni

A járattörlés már Lisszabonban tartózkodó magyar utasokat is érintett, ezért a légitársaság biztosítja, hogy 24 órán belüli törlés esetén bármely más városba közlekedő TAP vagy Star Alliance-tag légitársaság járataira átfoglalható a repülőjegy, ahonnan az utas hazarepülhet. Szolnok Péter hozzátette, hogy az utasokat igyekeznek a lehető legrövidebb idő alatt el- vagy hazautaztatni. A szombati törlés miatt lehetőség van egy későbbi TAP-járatra áttenni a repülőjegyet, de ugyanígy arra is van mód, hogy a már említett Star Alliance-tagok valamelyikével például Münchenen, Frankfurton, Bécsen, Zürichen vagy Varsón keresztül repüljön az utas.

A pilótasztrájk oka az, hogy május 15-én lesz a TAP Portugal privatizációjának tenderzárása, május 25-én pedig Lisszabonban hivatalosan is kiderül, hogy ki lesz a légitársaság 49%-ának tulajdonosa. A sztrájk jelzésértékű, a pilóták két dolgot kívánnak elérni: egyrészt a részvények minimum 5%-át szeretnék a magukénak tudni, másrészt továbbra is fenn akarják tartani azt a korábbi, kollektív szerződésükben szereplő feltételt, miszerint háromévenként kötelezően jár a fizetésemelés a pilótáknak.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai