Air France: indul a negyedik párizsi járat

Március 29-től napi négy járatot indít Budapest és Párizs között az air France. A 2015-ös nyári szezonra (a 2015. március 29-től október 24-ig terjedő időszakra) az Air France-KLM csoport kapacitása 1,7%-kal növekszik a 2014-es szezonhoz képest. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

2015. március 29-től újabb járatot indít az Air France a francia fővárosba. Az új, 131 férőhelyes A318 géptípussal üzemelő negyedik járat a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről délután, 15.25 órakor indul Budapestre, míg Budapestről kora este, azaz 18.20 órakor indul vissza a francia fővárosba. A járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.

2015. március 29-től Budapestről a felújított párizsi Charles de Gaulle repülőtérre a járatok 6:35; 10:10; 15:50 és 18.20 órakor indulnak. Párizsból Budapestre pedig 7:15 ; 12:55, 15:25 és 20:45-órakor. A kora reggeli és délelőtti órákban utazókat egy 138 férőhelyes A319-es repülőgép szállítja, míg a délután indulók 131 férőhelyes A318 és a 165 férőhelyes A320-as repülőgépen utaznak majd. 

A napi negyedik Budapest-Párizs-járat mellett számos újdonsággal rukkol elő a légitársaság a nyári szezonban.

Hosszú táv

Az Air France-KLM növeli szolgáltatásait Kanadában és két új útvonalat indít: az új, heti 5 alkalommal induló vancouveri járatot az Air France üzemelteti majd 2015. március 25-től, Edmonton pedig 2015. május 5-től a KLM-mel érhető el (heti 3 járat, június 22-től pedig heti 5 járat). A március végétől Bogotá és Cali (Kolumbia) városokba induló KLM járatoknak köszönhetően a csoport tovább erősíti a piaci helyét Dél-Amerikában. Emellett a KLM az amszterdami Schiphol repülőtérről a napi járathoz kiegészítésképpen a nyári időszakban egy második non-stop járatot indít heti két alkalommal Curacaoba.

Az Air France kapacitást növel a Szöulba tartó járatok terén, valamint Szingapúrba is hárommal több járat indul a nyári csúcsidőszakban.

A vállalat kapacitást növel Dakarban (Szenegál), mostantól a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről 383 üléssel ellátott Boeing 777-300-as gépek viszik majd az utasokat.

Az Air France BEST kabinjai már február óta repülnek Dubajba. Szeptembertől az újonnan felszerelt kabinok a Bejrútba tartó járatok fedélzetén is elérhetők. A csoport fenntartja a kódmegosztásos szerződést a Middle East Airlines-szal, a Saudia és az Etihad légitársaságokkal.

Középtáv

A 2015-ös nyári szezonban a középtávú kapacitás átszervezése tovább folytatódik, és 1,9%-kal csökken. Az Air France-KLM három új, az amszterdami Schiphol reptérről induló célállomással bővíti az európai hálózatát. 2015 májusától a KLM Cityhopper működteti a járatokat Belfastba, Krakkóba és a francia Montpellier-be. Emellett Firenzébe és Baselbe a napi három járat helyett négyet indít a légitársaság. A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről az Air France növeli a kapacitását a borok hazájába, Bordeaux-ba, az olasz Nápolyba, Billundba (Dánia), Bukarestbe és Budapestre. A budapesti járatszám a fentebb említett eggyel fog nőni március 29-től.

A párizsi Orly és a regionális repülőterekről a csoport továbbra is átszervezi a rövid távú tevékenységet, amelyek az Air France HOP! műveletei alatt csoportosulnak.

Transavia

A Transavia 14 új útvonalat indít, miközben erősíti a járatokat a legnépszerűbb nyári desztinációkra. Az új állomások között megtalálható például München, Dublin, Szaloniki, Varsó, Tirana és Valencia is.

A gyors fejlődésnek köszönhetően a Transavia 20 db Boeing B737-800-as repülőgépet rendelt, ezek a gépek támogatják a francia Transavia gyors növekedését és a holland Transavia fejlesztését. Az új gépeket 2016 és 2018 között állítják be a flottába.

Új termékek és szolgáltatások

A nyári szezon végén 20 db Air France Boeing 777-es repülőgép kap új, BEST kabint. 2015 áprilisától az Air France továbbá bemutatja az új bőrfoteleket 24 db Airbus A319-es, a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló repülőgépen. 2016 első felében 25 db Airbus A320-as repülőgép is új felszereltséget kap.

Partnerkapcsolatok

A joint venture kapcsolatok (Delta, Alitalia, China Southern, China Eastern, Kenya Airways, Air Mauritius) és a stratégiai megegyezések (GOL) mellett az Air France-KLM tovább fejleszti minden üzleti kapcsolatát. A vállalat még több frekvenciát és célállomást szeretne, éppen ezért a kanadai WestJet légitársasággal is bővíti az együttműködést. A csoport ázsiai terveit a KLM és a Xiamen Airlinessal kooperációja, és a Garuda-val kötött kódmegosztásos együttműködés (Amszterdam-Dzsakarta) is erősíti.


Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.