hirdetés
hirdetés

Büszkén zárta az elmúlt hat hónapot az easyJet

2018. március 31-én véget ért hat hónap eredményei alapján az easyJet kiemelkedő teljesítményt nyújtott az első félévben, a téli időszakban pedig fennállásának egyik legjobb eredményét érte el.

hirdetés

Az eredményeket a kedvező üzleti környezet és magasabb kihasználtság; az easyJet piacain jelenlévő más légitársaságok által végrehajtott kapacitásleépítés segítette, és az, hogy 2017-ben a húsvéti szezon egy része a második félévről az első félévre tolódott át.

A 2018. március 31-én végződő hat hónap fontos eredménye, hogy 3 millióval 36,8 millióra nőtt az utaslétszám, ebből 0,7 millió már az easyJet januárban elindított új, a Berlin Tegel repülőtéren működő vállalatának forgalma volt. 7,8%-kal nőtt az easyJet kapacitása, mivel 4,6%-kal bővítette meglévő hálózatát, a Tegel repülőtér pedig további 1,2 millió ülőhelyes növekedést eredményezett. A kihasználtság 0,9 százalékponttal 91,1%-ra emelkedett (a Tegel nélkül számítva 91,9%). Az adózás előtti headline nyereség a Tegel nélkül 8 millió GBP-t tett ki, ami 220 millió GBP emelkedést jelent a 2017. év első félévéhez képest (2017 első félévében: 212 millió GBP veszteség). 

A légitársaság úgy látja, hogy az előzetes foglalási adatok kedvezőbbek az egy évvel korábbinál: a harmadik negyedévre 80%-os, a második félévre vetítve pedig 57%-os az előzetesen lefoglalt ülőhelyek aránya.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai