hirdetés
hirdetés

Csökkentek az Airbus, nőttek a Boeing eladásai

Huszonhárom százalékkal, 26-ra csökkent az Airbus által leszerződött repülőgépek száma az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest, miközben a korábbi megrendelések közül 20-at lemondtak, és emiatt a nettó értékesítési darabszám 6-ra csökkent március végéig; ezzel szemben versenytársa, az amerikai Boeing több mint hatszor ennyi, 198 gépre kötött szerződést az első három hónapban - derül ki a társaságok által közölt értékesítési adatokból.

hirdetés

Az Airbus az első negyedévben mindössze három szélestörzsű gépre kötött szerződést, a fennmaradó 23 az A320-as típuscsalád valamelyik tagja.

A Boeing viszont jelentősen javította értékesítési teljesítményét az előző évhez viszonyítva. Míg 2016 első negyedévében 78, addig idén március 31-ig 198 repülőgépre találtak vevőt.

Az első negyedévben az Airbus gyáraiban 136 gép készült el, 8 százalékkal több, mint egy évvel korábban, míg a Boeing a tavalyi 176 után 169 gépet adott át üzemeltetésre, 3,9 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ugyanilyenkor.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai