hirdetés
hirdetés

Drágult a csomagfeladás és a priority

Megemelte a Wizz Air és a Ryanair az elsőbbségi beszállás és a csomagfeladás árát, mostantól az utazási szezontól is függ, hogy mennyit kell fizetni egy-egy feladott poggyászért.

hirdetés

Az árváltoztatást mindkét esetben a lengyel Fly4free vette észre. Ennek alapján kerestük meg az AIRportal a légitársaságokat, hogy reagáljanak az értesülésre.

Wizz Air

A Wizz Air megerősítette, hogy  január 11-i hatállyal megváltoztak a díjtételek: az új rendelkezés szerint a díjakat minden esetben a kereslet alakítja. Ez azt jelenti, hogy a nyári menetrendi időszakban többe fog kerülni egy-egy poggyász, mint télen, de még járatonként is eltérő lehet a díjszabás.

E szerint a legkisebb, 10 kilogrammos poggyász díja szezonon kívül 9 és 24 euró, főszezonban 10 és 27 euró között változik. A 20 kilogrammos határt meg nem haladó csomagok esetében szezonon kívül 15 és 44, főszezonban 20 és 50 euró közötti díjat kell fizetni. A legnagyobb 32 kilogrammos csomag elszállításáért szezonon kívül 23 és 63, főszezonban 31 és 72 euró közötti árat kér a légitársaság.

Az elsőbbségi beszállítás díja 5 és 17 euró között változik.

fotó: 123rf

Ryanair

A Ryanair esetében szintén sávos árazás figyelhető meg. A Fly4free információi szerint a Ryanair a 10 kilogrammot meg nem haladó csomag esetében 10 és 12 euró/font közötti összeget kér az utasoktól, a 20 kilogrammos feladott poggyász viteldíja pedig foglaláskor 25 euró/fontra, foglalás után 40 euró/fontra módosult.

Az elsőbbségi beszállásért 6 és 10 euró/font közötti árat kell fizetni.

A fapados idén nem szárnyal olyan fényesen, ahogy azt tervezte.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai