hirdetés
hirdetés

Dubajt, Athént és Newarkot köti össze az Emirates új járata

Az Emirates elindította az Athénon keresztül naponta közlekedő járatát Newark és Dubaj között. Az USA és Görögország közötti útvonal megnyitásával kizárólag az Emirates nyújt egész évben naponta közlekedő szolgáltatást a két ország között.

hirdetés

Szinte pont egy éve reppent fel a hír, hogy Budapesten keresztül New Yorkba indíthat légi járatot az Emirates. A Turizmus Online akkor megkérdezte a légitársaságot a lehetséges járatindításról, ahonnan a következő válasz érkezett: "Az Emirates-nek nincs azonnali terve arra vonatkozóan, hogy Budapestről Dubajon kívül más országba közvetlen járatot üzemeltessen."

Az Emirates új newarki járata most elindult, de valóban nem Budapesten, hanem Athénon keresztül.

Newark az Emirates 12. államokbeli célállomása, amely a Dubajt és a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőteret összekötő, naponta négyszer közlekedő járatot kiegészítve szolgálja ki az USA ezen területét. A Newarkból és Dubajból induló utasok számára lehetővé válik, hogy Athénban fejezzék be útjukat, vagy folytassák a repülést a végső célállomásra.

„Ez az új útvonal Európa egyik legnagyobb fővárosán keresztül köti össze Amerika legnagyobb nagyvárosi területeit és Dubajt” – mondta el Hubert Frach, az Emirates nyugati kereskedelmi működésért felelős alelnöke. „Az egész évben naponta közlekedő járat elindítása lehetővé teszi számunkra, hogy utasainknak egy más légitársaságok által mellőzött útvonalon kínálhassuk az Emirates szolgáltatását."

Az Emirates a General Electric GE90 hajtóművekkel felszerelt, szélestörzsű Boeing 777-300ER-rel szolgálja ki az útvonalat, First osztályon 8 ülést, Business osztályon 42 ülést, Economy osztályon 304 ülést, valamint 19 tonnás cargo kapacitást kínálva.

Az Emirates EK209-es járata helyi idő szerint 10 óra 50 perckor száll fel Dubajból, 14 óra 25 perckor landol Athénban és 16 óra 40 perckor indul tovább Newarkba, ahová aznap este 22 órakor érkezik meg. A visszaútra az EK210-es járat helyi idő szerint 23 óra 45 perckor indul Newarkból és másnap 15 óra 5 perckor érkezik Athénba. Az EK210 Athénból 17 óra 10 perckor folytatja útját és 23 óra 50 perckor érkezik Dubajba, kényelmes átszállási lehetőséget biztosítva az Emirates több mint 50 célállomására Indiában, a Távol-Keleten és Ausztráliában.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai