hirdetés
hirdetés

Egy időre nyugtunk lehet a Lufthansa sztrájkoktól?

Részben megegyezett egymással a légiutas-kísérőket tömörítő UFO szakszervezet és a Lufthansa, de a tárgyalások nem zárultak le, a jövőben mediátor segíti majd a két fél eszmecseréjét - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Lufthansa honlapján olvasható közlemény szerint a mostani megállapodás lényege, hogy elhárult egy újabb sztrájk veszélye, az UFO ugyanis vállalata, hogy az egyeztető eljárás idején nem fogja munkabeszüntetésre kérni az általa képviselt dolgozókat. Az egyeztetés megkezdésével a Lufthansa visszavonta a munkaügyi bíróságon indított keresetét, a következő hetekben a légitársaság és az UFO független mediátorok segítségével folytatja a tárgyalást a kollektív szerződésről. A tárgyalásokhoz a Verdi szakszervezeti szövetség is csatlakozik. Bettina Volkens, a Lufthansa igazgatóságának tagja a közlés szerint azt mondta, a tárgyalások alapján kijelenthető, hogy a felek képesek lesznek megoldást találni a helyeztre és erre az egyeztető eljárás a legjobb megoldás.

Sylvia De la Cruz, az UFO vezetője azt mondta, nem csak a kollektív szerződéssel, hanem egyéb témákkal kapcsolartban is számos kérdésre kell választ kapniuk, erre egy párhuzamosan futó egyeztetés ad majd fórumot. A két fél csütörtökön tart a témában sajtótájékoztatót, addig semmilyen további részletet nem árulnak el. Az UFO által képviselt légiutas-kísérők legutóbb a múlt héten sztrájkoltak, a Lufthansa két nap alatt 1300 járatot volt kénytelen törölni. Az UFO az utóbbi években több nagyszabású sztrájkot szervezett a Lufthansa-csoportnál, 2015 novemberében egyhetes munkabeszüntetést tartottak, akkor 4700 járatot kellett törölni.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai